Terug naar overzicht

Dossier - Textiel

Textiel

Steeds meer grafimedia-ondernemers zien de commerciële kansen van textiel drukken. De vraag naar kleinere en gepersonaliseerde oplages neemt sterk toe; de vorderingen in inkjet printing maken dat deze digitale druktechniek hiervoor uitstekend kan worden ingezet. Denk onder meer aan de kledingmarkt en de markt voor interieurdecoratie. Via dit dossier blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen in dit zich snel ontwikkelende segment. 

Nieuws

mimaki, corona, webinar, textiel, sign, printen

Webinar-serie Mimaki over sign-, textiel- en industrieel printen

Mimaki wil via Live Events de negatieve corona-impact delen en kansen te schetsen voor de periode na COVID-19.

eco, textieldruk, mondkapje

Eco Textieldruk produceert nu mondkapjes

Hoe een Groningse textieldrukker zich omtovert tot producent van mondkapjes.

Spreadshirt blundert met online te bestellen T-shirt

Spreadshirt blundert met smakeloos Davidster-motief

Spreadshirt blunderde met online verkoop van T-shirt met anti-semitische uiting.

Geslaagde take off voor Print.com - VS komt in zicht

Hoe loopt het eigenlijk bij Print.com? Als je de website bezoekt stuit je op een uitnodigend design, maar het blijkt een besloten omgeving. Dus zo maar naar binnen en prijsvergelijken zit er niet in. De communicatie van het online printplatform belooft een liefdevolle first class printreis. Is de take off eigenlijk succesvol? PRINTmatters vroeg het, Upper Print Nerd, Marco Aarnink.

Probo in Dokkum

Probo neemt zeilmakerij Steegstra over

Met de overname van zeilmakerij Steegstra haalt Probo de mogelijkheid om meer complexe afwerkingen te doen in huis. De twee bedrijven werkten al bijna 15 jaar samen.

Nieuwe hybride textielprinter Mimaki op ITMA 2019

Op de eind juni gehouden beurs ITMA in Barcelona toonde Mimaki de nieuwe hybride textielprinter TX300P-1800.

TTS wordt dealer voor nieuwe HP STITCH textielprinters

Op signbeurs FESPA, van 14 t/m 17 mei in München, maakt printerfabrikant HP zijn entree in de textielmarkt met de STITCH S-series. In de Benelux wordt TTS dealer ervan.

Liyu printers voor Impact Sign & Display en TT Repro

Zowel Impact Sign & Display in Alkmaar en TT Repro in De Meern investeerden bij Rotagraphic in een Liyu printer.

Faillissement kleding-drukkerij.nl

De rechtbank Overijssel heeft op 23 april het faillissement uitgesproken over kledingdrukkerij.nl in Kampen.

Shirts4All overgenomen door RET

Per 1 maart 2019 is Shirts4all, online groothandel en leverancier van bedrukte en onbedrukte kleding, overgenomen door RET B.V.

Winstgevende digitale printtoepassingen op Heimtextil 2019

Tijdens Heimtextil 2019 in Frankfurt demonstreren topdesigners creatieve en winstgevende digitale printtoepassingen. Mimaki, dat grootformaat inkjetprinters en snijsystemen produceert, kondigt voor deze beurs een samenwerking aan met meer dan tien inspirerende, wereldwijd toonaangevende ontwerpers.

Vijfde editie van "Interieurinnovaties met print"

Canon organiseert op woensdag 14 november de vijfde editie van "Interieurinnovaties met print". Met dit evenement wil Canon ondernemers in de interieur- en printmarkt laten ervaren hoe zij met innovatieve printoplossingen waarde kunnen toevoegen aan elk interieur en zich kunnen onderscheiden in de markt, of het nu gaat om printtoepassingen voor wanden, vloeren of om interieurdecoratie. Deze lustrumeditie vindt plaats in De Fabrique in Utrecht.

Textieldrukken: meeste groei in interieur en mode

Het digitaal bedrukken van textiel heeft de aandacht van diverse machinebouwers uit de grootformaat inkjetmarkt. Ze hebben printers ontwikkeld of aangepast voor het bedrukken van één of meer textielsoorten. Andere fabrikanten staan op het punt dat te doen, of nemen een aandeel in één van de pioniers op dit vlak, die vaak vanuit de zeefdruk de overstap maakten. Een overzicht van wat op dit gebied te zien was op de Fespa-beurs.

Probo breekt uit naar nieuwe markten

15 juni organiseerde Probo zijn eigen festival. Daar maakte de printleverancier voor resellers bekend papier aan het digitale drukassortiment toe te voegen. Ook werd uitgepakt met innovaties als egaliserend behang en Motiflow, dat de groeimarkt van gepersonaliseerde decoratieve interieurprints bedient. Bijna duizend mensen reisden voor dit sign- en digitale printfeestje af naar Dokkum.