Terug naar overzicht

Gebruikte machines

ITK (Internationaal Ter Kuile)

Internationaal Ter Kuile is makelaar in grafische machines. Het bedrijf uit Heemstede (bij Haarlem) doet de in- en verkoop van nieuwe en gebruikte grafische machines zoals: drukkerij-, offset-, diepdruk-, flexodruk-, verpakking-, afwerking-, papierverwerkende machines en machines voor de kunststofverwerking. Tevens is het bedrijf actief is de reparatie- en doorontwikkeling van machines.

Internationaal Ter Kuile werd in 1953 onder de toenmalige naam "Relatie" opgericht door de heer J. van Zomeren. Hij had een breed assortiment producten en verkocht gebruikte machines aan de horeca, waaronder bakkerijen, restaurants en hotels. Op een dag in 1958 besloot hij dat hij billboards voor zijn machines zou maken. Hij kocht een kleine, gebruikte drukmachine om ze te maken. Met deze machine maakte hij ook zijn eigen tijdschrift dat een oplage van meer dan 600 lezers had! Na enige tijd hoorde hij mensen vertellen dat ook zij een gebruikte drukmachine wilden kopen. Vanaf dat moment werd de handel in tweedehands drukmachines een onderdeel van zijn bedrijfsactiviteiten.

Na verloop van tijd werd hij specialist en werd de handel in tweedehands drukmachines het belangrijkste bedrijfsonderdeel. Na zijn overlijden in 1976 zette zijn schoonzoon, de heer Jan Willem ter Kuile, het bedrijf voort en gaf het zijn eigen naam "ITK: International Ter Kuile". Met deze naam wilde hij zijn internationale mogelijkheden kenbaar maken Dat sorteerde effect, getuige de toestroom van buitenlandse klanten. Tegenwoordig wordt veel via internet verkocht.