Terug naar overzicht

Premium artikel Verpakken

ES-droging wint terrein bij verpakkingsdruk

ElektronenStraaldroging op verpakkingsdruk wint terrein. Dat heeft goede redenen die we zo uiteenzetten. Steeds meer persenbouwers komen dan ook met persen die zijn uitgerust met deze techniek, zoals op LabelExpo 2017 nog Uteco met de GAIA: een smalbaan inkjetrotatiepers met EBeam?s elektronenstraal-baandroging.

  • 17 okt 2018

Kijkend naar de praktijk, is Elektronen-Straaldroging (kortweg ES en ook wel Electron Beam of EB genoemd) alleen geïmplementeerd op rotatiepersen. De bedrukte of geprinte baan verblijft namelijk ultrakort - via nauwe in- en uitvoerspleten - in een met lood ommantelde stralingsomgeving. Daarin zijn geen uit- en retourgaande grijperstangen voor vellen mogelijk. Enerzijds zouden die grijperstangen op den duur radioactief worden.

Registreer en lees 3 maanden elke maand 3 premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u zich registreren. Registreer nu en lees 3 maanden lang elke maand 3 premium artikelen naar keuze gratis!