Abonneren  Inloggen

Einde grootformaatdrukker GSI Printing

1 november 2018

Grootformaatdrukker GSI Printing in Kontich, dat ligt tussen Antwerpen en Mechelen, heeft op 16 oktober de activiteiten beëindigd.

GSI Printing, dat ook digitaal produceerde, is een onderdeel van meerderheidsaandeelhouder Koramic Visual Communication (57% sinds 2018, het Franse IOC bezit 43%), een bedrijf van de bekende Belgische ondernemer Christian Dumolin. Het noodlijdende New Roels Display (NRD Display) dat in oktober 2016 door IOC, de toenmalige moedermaatschappij van GSI Printing, werd overgenomen en verhuisd werd naar de gebouwen van GSI Printing in Kontich, is sinds 5 december 2017 in, zoals dat heet in België, vrijwillige ontbinding.

Koramic Visual Communication telt nog meer grootformaatdruk- en printbedrijven waaronder Hecht Printing Solutions uit Braine-l'Alleud (Hecht zelf nam op 17 juni 2013 Zebra Graphics over), Creaset uit Braine-l'Alleud en fabrikant van communicatietextiel Wollux uit Moeskroen. De hoofdzetel van Koramic Visual Communication is op hetzelfde adres in Moeskroen als dat van Wollux gevestigd.

GSI Printing ontstond destijds uit het samenbrengen van de digitale drukkerij Grafic Screen en de grootformaat offsetdrukactiviteiten van het vroegere Print & Display.