Abonneren  Inloggen

GBG verhuist door ‘groei in grootformaat’

1 mei 2019

GBG in Goes verhuist in mei naar een gloednieuw en veel groter pand in dezelfde gemeente. ‘De groei van onze grafische onderneming is te danken aan groei in grootformaat,’ zegt eigenaar Chris van Antwerpen.  Vanaf 21 mei is het bedrijf operationeel in de nieuwe vestiging.

Van Antwerpen herinnert zich nog goed dat hij het huidige pand liet bouwen. ‘Dat is exact negen jaar geleden. We waren toen met 12 man.’ Ondertussen is het totaal aantal mensen, exclusief ‘inleners’ dat werkzaam is bij GBG (Grafisch Bedrijf Goes) uitgegroeid tot 30. In die tijd, negen jaar terug, lag de focus op offset en digitaal drukken. ‘Die omzet is gelijk gebleven. De groei zit in grootformaat: kartonnage en displays.’ GBG ontwikkelde een eigen handig systeem waarmee beursstands opgezet kunnen worden uit karton. ‘Daar zit groei in, maar we maken veel winkel- en palletdisplays op dit moment. Dat gaat soms met 20.000 vierkante meter tegelijk. Het zijn grote aantallen in kleine oplagen.’

Om die productie te realiseren, investeerde Van Antwerpen ook flink in automatisering van en in productiemiddelen. ‘We plaatsten een Agfa Jeti Tauro, vervingen vorig jaar onze Zünd voor een versie met dubbele beam met feeder en verlenging. Afgelopen november kwam er nog een tweede Zünd bij. In het nieuwe pand krijgen beide Zünds nog een volledige verlenging en komt er nog een feeder bij.’ Het vloeroppervlak groeit met de verhuizing van 1100 naar 2300 vierkante meter. Het kavel is drie keer zo groot; van 2000 naar 6000 vierkante meter. Op die overgebleven vierkante meters wordt (nog) niet gebouwd. ‘Die hebben we nodig voor draaien en bewegen van vrachtwagens, die zo om  het pand heen kunnen rijden. Ondertussen hebben voor onze mensen en de klanten ook steeds meer parkeerplaatsen nodig.’
Het pand is voorzien van veel middelen gericht op duurzaamheid. ‘Het dak ligt vol met zonnepanelen, we hebben warmtepompen en het hele pand is voorzien van ledverlichting. We zijn volledig zelfvoorzienend.’

Vanaf 15 mei wordt afgebouwd om op 21 mei alles in het nieuwe pand klaar en draaiend te hebben. Belangstellenden kunnen nu al het Open Huis op vrijdag 6 september in de agenda zetten.