Terug naar overzicht

Premium artikel Print

Online Print-markt explodeert richting 2025

In West-Europa werd in 2018 19% van al het drukwerk online besteld. In 2025 zal het marktaandeel van internetdrukkers naar verwachting zijn gestegen naar 42%. Verder is "Social Media Print" een opkomende hype. Dat stelde Bernd Zipper, Europa’s belangrijkste expert op het gebied van online print, tijdens het Benelux Online Print Event in de congreszaal van de Antwerpse Zoo. 150 bezoekers kwamen naar dit evenement, georganiseerd door het Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie (VIGC).

  • 15 mei 2019

Zipper deelde data van zijn bedrijf Zipcon Consulting over de groei van online print. Europa loopt voorop in de revolutie van het internetdrukken. Hier werd in 2018 19% van het drukwerk online besteld, versus 16% in Noord-Amerika, 16% in China en 14% in de rest van Azië. Oost-Europa (10,5%) en Zuid-Amerika (9%) volgen op ruime afstand, terwijl Afrika ontwaakt, met 2% van het drukwerk dat online wordt besteld.

Registreer en lees 3 maanden elke maand 3 premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u zich registreren. Registreer nu en lees 3 maanden lang elke maand 3 premium artikelen naar keuze gratis!