Abonneren  Inloggen

Nieuwe hybride textielprinter Mimaki op ITMA 2019

4 juli 2019

Op de eind juni gehouden beurs ITMA in Barcelona toonde Mimaki de nieuwe hybride textielprinter TX300P-1800.

De fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen Mimaki introduceerde op de beurs als onderdeel van het portfolio deze hybride digitale textielprinter. Deze TX300 uit de 800-serie onderscheidt zich door de combinatie van zowel direct-to-textile als direct-to-transfer printmogelijkheden. Dit biedt textiel- en kledingfabrikanten flexibiliteit en verbeterde toepassingsmogelijkheden. Ook is het mogelijk om met deze nieuwe Mimaki-printer meerdere inkten tegelijk te laden, wat de veelzijdigheid vergroot op het gebied van stoffen en productvariëteit. Mimaki gaf verder een voorproefje van de nieuwe en toekomstige TA Job Controller-software, die speciaal voor textielproductieomgevingen is ontworpen. De software kan gebruikt worden op Mimaki’s Tiger Pro Series en Rimslow TR Series, en alle Mimaki textielprinters. De software stelt gebruikers in staat om een-op-een met de RIP en andere apparaten te verbinden, om een geautomatiseerde workflow te realiseren van ontwerp tot pre-print, print- en postprint-processen.