Abonneren  Inloggen

Contiweb bouwt Thallo demonstratiepers

9 juli 2019

Contiweb, eigenaar van de rechten op de Thallo rotatie offsetpers, gaat een demonstratiemodel bouwen. ‘Om aan de groeiende wereldwijde interesse in rotatie-offset voor flexibele verpakkingen tegemoet te komen’, aldus de fabrikant.

Volgens Jan Willem Nota, Technical Sales Manager bij Contiweb, lopen verpakkingsleveranciers tegen diverse problemen aan, waaronder steeds krappere winstmarges als gevolg van steeds kleinere oplagen en steeds strengere milieuwetgeving om de uitstoot van CO2 te beperken. ‘Rotatie-offset is een prima oplossing voor beide pijnpunten’, aldus Nota. ‘Dankzij de mogelijkheid om in een paar minuten een jobwissel te doen, reduceert de Contiweb Thallo de tijdrovende opdrachtwissels aanzienlijk , wat hem geschikt maakt om kleine oplages snel en winstgevend te draaien. Daarnaast garanderen de oplosmiddelvrije inkten dat de CO2-uitstoot tot een minimum is beperkt.’
De demonstratie-Thallo gaat bestaan uit zeven offsettorens en een flexo-unit voor het aanbrengen van oplosmiddel- of watergebaseerde lakken en UV-inkten. Daarmee zouden klanten in staat moeten zijn hun eigen tests wat betreft snelheid en drukkwaliteit uit te voeren. De pers wordt gebouwd in het Nederlandse hoofdkantoor in Boxmeer.