Terug naar overzicht

Print

Nog een sticker tegen weer ander drukwerk

De strijd om (anti)abortus wordt ook via drukwerk uitgevochten. Het Humanistisch Verbond heeft een NEE-sticker ontworpen voor iedereen die geen anti-abortusreclame wil ontvangen.

  • 9 okt 2019

Als iedere belangengroep zich via etiketten op de deur gaat verzetten tegen aanstaande mailacties van anderen dan wordt de voordeur een kleurrijk geheel. Na alle commotie over de JA/JA-sticker die er voor moet zorgen dat mensen alleen ongeadresseerd huis aan huis drukwerk ontvangen als ze aangeven er wel prijs op te stellen, komt het Humanistisch Verbond met een wel heel originele actie om hun standpunt over de abortuskwestie duidelijk te maken. 

Het Humanistisch Verbond heeft een NEE-label ontworpen voor iedereen die geen anti-abortusreclame wil ontvangen. De brievenbussticker is een tegenreactie op de folder die in november door een prolifebeweging in elke Nederlandse brievenbus wordt geschoven, schrijft het AD.  

In de flyer – die tijdens de Week van het Leven (11-16 november) door het Platform Zorg voor Leven huis-aan-huis wordt verspreid – krijgen mensen de boodschap mee dat er in Nederland meer dan 30.000 abortussen per jaar plaatsvinden. Ook wordt gezegd dat abortus een einde maakt aan beginnend leven. ‘Gebroken in de knop.’

Directeur Christa Compas van het Humanistisch Verbond meldt op de site: ‘Het overgrote deel van de vrouwen staat achter hun eigen keuze en weet heel goed welke mogelijkheden er zijn. Dit soort folders zorgt alleen maar voor extra schuldgevoel en schaamte rond abortus.’

De eerste NEE-sticker tegen anti-abortusreclame is in Den Haag overhandigd aan minister Kaag (Buitenlandse Handel & Ontwikkelingssamenwerking), laat het Humanistisch Verbond weten. De sticker ‘JA voor de vrije keuze NEE tegen anti-abortusreclame’ is voor 1,00 euro te bestellen via de website.