Abonneren  Inloggen

Adverteerders spreken zich uit in discussie over ongeadresseerd drukwerk

21 oktober 2019
Premium

‘Print is een supercirculair product. Folders horen daarom niet thuis in de hoek van ernstige milieuproblemen. We zien een duidelijke oplossing in een duaal systeem. We willen daarom snel een gesprek met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en gemeenten zelf over het mogelijk maken van een ja-systeem, dat kan bestaan naast het huidige vertrouwde systeem. Voor veel gemeenten werkt dat namelijk nog prima.’ PRINTmatters sprak met Eus Peters, directeur van de Raad Nederlandse Detailhandel.

Tot nu waren het de brancheverenigingen van drukkers en verspreiders die zich, inclusief rechtszaken, openlijk verzetten tegen invoering van de JA/JA-sticker in Amsterdam. Onlangs gaf de rechter in hoger beroep de eisende partijen (de brancheverenigingen) opnieuw geen gelijk. Het resultaat is dat in Amsterdam de boel lokaal wordt omgedraaid, tegen het huidige nationale systeem van zelfregulering in. Er


Log in en lees alle premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer nu en lees al onze premium artikelen gratis!

Inloggen Gratis registreren