Terug naar overzicht

Premium artikel Print

Online Print: CEWE scoort beter dan in 2018

Europa’s grootste online drukker CEWE voorspelt een omzet over geheel 2019 van 675 tot 710 miljoen euro, tegenover 653 miljoen in 2018. De Ebitda (voor amortisatie en belastingen) wordt geraamd op 58 miljoen euro, wat neerkomt op een operationele marge van ruim 8,6%, tegen 7,9% in 2018. Dit maakte CEWE onlangs bekend bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal.

  • 28 nov 2019

CEWE Stiftung & Co is actief in drie deelmarkten. De belangrijkste is “Photo Finishing”, met daarbinnen CEWE Photobook als kaskraker. Daarnaast is het net over de grens - in Oldenburg - gevestigde bedrijf actief in de markten “Commercial Online Print” en “Retail”.

Vierde kwartaal maatgevend voor jaarwinst

Onlangs maakte CEWE dus de cijfers over het derde kwartaal bekend en gaf het de in de inleiding genoemde raming af voor geheel 2019. Traditioneel is het vierde kwartaal vanwege de feestperiode in december het verreweg meest lucratieve kwartaal. Hoe scoorden de verschillende divisies van CEWE tot en met september, vergeleken met dezelfde periode in 2018? We lopen ze na:

Photo-finishing: seinen op groen

Online bestelde foto’s en fotoboeken vormen voor CEWE het belangrijkste, snelst groeiende en meest rendabele segment. Het bedrijf is ooit - in het analoge tijdperk - ook ontstaan als producent van foto’s.

Registreer en lees 3 maanden elke maand 3 premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u zich registreren. Registreer nu en lees 3 maanden lang elke maand 3 premium artikelen naar keuze gratis!