Terug naar overzicht

Print

Ook in België is de aanval op de huis-aan-huisfolder begonnen

Net als in Nederland willen de gemeenten iets doen aan het beperken van het aantal ongelezen weggegooide ongeadresseerde reclamefolders. In België doen ze het anders dan in Nederland. Met extra belasting denkt men daar de oplossing gevonden te hebben.

  • 3 dec 2019

Terwijl Nederland wordt overgegaan tot een systeem waarbij de ontvanger bepaalt –een JA-sticker, anders geen folders-, denken onze zuiderburen dat belasting heffen de oplossing brengt. Volgens bericht op nieuwsblad.be leiden ‘taksen’ tot ontslagen en winkelsluitingen. In Brugge en Leuven wordt binnenkort een belasting ingevoerd op reclameblaadjes, zoals men daar de huis-aan-huisfolders noemt.

Van levensbelang

Die gemeenten sluiten zich volgens de krant aan bij andere gemeenten die ‘uit milieu-overwegingen’ de aanval hebben geopend op de berg promopapier in de brievenbus. ‘Een ondoordachte beslissing die jobs zal kosten en winkels zal doen sluiten,’ zegt sectorfederatie Comeos. ‘Die blaadjes zijn van levensbelang.’