Terug naar overzicht

Premium artikel Print

75 jaar vrijheid – de wereld achter de 1300 illegale kranten in WOII

Ons Volk. De Waarheid. Trouw. Parool. De Geus. Je Maintiendrai. Het zijn enkele van de honderden illegale kranten in de Tweede Wereldoorlog. Er ging een gevaarlijke wereld van productie en distributie achter schuil die in het Verzetsmuseum wordt geïllustreerd en geduid. Bijzonder interessant, en goed om bij stil te staan, nu Nederland in 2020 75 jaar vrijheid viert. De directeur van het Verzetsmuseum, Liesbeth van der Horst, schetste in de december-editie van PRINTmatters een intrigerend beeld van de illegale pers. U leest het met beelden doorspekte verhaal.

  • 6 jan 2020

Het Verzetsmuseum in Amsterdam vertelt het verhaal van vervolging, collaboratie en verzet in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Authentieke voorwerpen, foto's, documenten, film- en geluidsfragmenten geven de geschiedenis weer van gewone mensen in oorlogstijd. De illegale pers komt in één ruimte van het museum uitgebreid aan bod.

Registreer en lees 3 maanden elke maand 3 premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u zich registreren. Registreer nu en lees 3 maanden lang elke maand 3 premium artikelen naar keuze gratis!