Abonneren  Inloggen

Nieuwe CTP voor Scholma Print & Media

4 maart 2020

Sinds enkele maanden produceert Scholma Print & Media met de Fujifilm Luxel T-9800 HD-NS 48 platen per uur voor de manroland 700-persen die 24/7 draaien in Bedum. ‘Een bewuste keuze na een uitgebreid onderzoek’, zegt directeur/eigenaar Erik van ’t Hoff.

Uit het persbericht
Scholma Print & Media levert een compleet programma van druk- en printwerk en digitale services, waar offsetdrukken een belangrijk deel van uitmaakt. Met een 24/7 service voor de klanten en een trend naar kleinere oplage per opdracht, is optimalisering en flexibiliteit van de prepress noodzakelijk. Scholma Print & Media koos daarvoor voor een Fujifilm Luxel T-9800CTP HD-NS en een volledig automatische Power Loader met een capaciteit van 1.200 B1-platen op één pallet. Voor het kleinformaat beschikt de Power Loader ook over één cassette met 100 platen. ‘Deze nieuwe ctp-combinatie zorgt er voor dat de capaciteit met 45% is toegenomen.’

De Fujifilm Luxel-configuratie maakt de prepress afdeling en drukkerij van Scholma Print & Media sneller, flexibeler en efficienter. Naast deze voordelen is er winst voor milieu en medewerkers door de Fujifilm Superia LH-PLE plaat. Die zorgt voor minder energieverbruik, minder spoelwater, minder chemieverbruik en minder onderhoud door de lange standtijd van het bad, die naar 20.000m² is gegaan.

Foto: De Luxe-configuratie met medewerkers Henk Huitsing (links) en André Kuik (rechts) van de prepress- en ict-afdeling.