Abonneren  Inloggen

Coronavirus hakt er in, ook in de standbouw

5 maart 2020

De gevolgen van het coronavirus zijn gigantisch in menselijk opzicht, maar zeker ook economisch. Nu het aantal uitgestelde events in rap tempo stijgt, heeft dat een directe weerslag op bijvoorbeeld bedrijven in de standbouw. Er wordt al werktijdverkorting aangevraagd.

Standbouwbedrijf Designmine in Sittard is er open over. Mooie plannen voor 2020: in een week tijd compleet van tafel, meldt RTLZ. Het coronavirius leidde daar al tot het aanvragen van werktijdverkorting. Etienne Dederen is een van de directeuren van Designmine. Met 26 mensen werkt het bedrijf aan de bouw van stands voor grote events en beurzen. ‘In de afgelopen week zijn veertien projecten doorgeschoven naar het najaar of afgelast,’ zegt Dederen.

Beurzen verplaatst, inkomsten ook

‘Zo langzaam maar zeker begint er wel een probleem te ontstaan,’ verzucht Dederen. Designmine draait ongeveer 80 grote projecten per jaar. De stands worden ontworpen en voorbereid in de eigen timmerwerkplaats en gaan daarna op transport naar de beurs in kwestie. In een paar dagen tot een kleine week wordt zo'n stand dan opgebouwd, daarna is de beurs en dan volgt demontage.

Dat soort beurzen wordt nu massaal uitgesteld door angst voor verspreiding van het coronavirus. De toonaangevende Hannover Messe is naar juli verplaatst, de Bouw en Agri Vakdagen worden nu in oktober gehouden en tech-event The Next Web gaat ook naar oktober. En niet alleen in de beursbranche komen bedrijven in de problemen; wereldwijd zijn productieketens verstoord. 

'Dit gaat een tijdje goed, maar niet heel lang.'

Lees verder op RTLZ.