Abonneren  Inloggen

Fespa Madrid uitgesteld

5 maart 2020

Fespa heeft gisteren bekend gemaakt de signbeurs in Madrid uit te stellen. De aanleiding is het heersende coronavirus.

Onder het evenement dat eind maart gepland stond, vallen de beurzen Fespa Global Print Expo 2020, European Sign Expo en de nieuwe activiteit gericht op geprinte sportkleding Sportswear Pro 2020.

Voor zowel de organisatie, de standhouders als de bezoekende ondernemers is het een enorme (financiële) tegenvaller. Er zit veel voorbereiding in en veel stands zijn klaar voor opbouw. Voor personeel van exposanten en bezoekende relaties zijn vluchten, hotels en restaurants gereserveerd.

Nieuwe datum en locatie

De argumentatie voor uitstel is de snel ontwikkelende situatie rondom het virus COVID-19 in Europa. De organisatie nam het besluit mede op basis van feedback van standhouders en gaat samen met hen op zoek naar een nieuwe datum (en locatie). Fespa-directeur Neil Felton: 'Tot aan deze week lieten wij ons in onze acties met betrekking tot COVID-19 - inclusief de eerder genomen maatregelen met betrekking tot bedrijven afkomstig uit China - leiden door de richtlijnen van de nationale en internationale autoriteiten, met als belangrijkste doel het veilig stellen van de gezondheid en het welzijn van exposanten en bezoekers. Echter, naar aanleiding van de snelle verspreidng van het virus in specifieke gebieden binnen Europa, hebben wij in overleg met alle belanghebbenden besloten dat we in het belang van onze community het event het beste tot later datum kunnen uitstellen. Zodra er een nieuwe datum bekend is zullen wij die bekendmaken.'