Abonneren  Inloggen

Ook Brits sign event afgeblazen

10 maart 2020

De Britse organisator van Sign & Digital 2020 heeft de beurs, die eind april in Birmingham (GB) zou plaatsvinden, verschoven naar volgend jaar maart.

Ook hier wordt het allesoverheersende coronavirus als reden gegeven voor het afblazen van de 2020-editie van de grootformaat-show. Amanda Barnes, de ceo van het organiserende Faversham House zegt: ‘We hebben de ontwikkeling van het coronavirus en de overheidsrichtlijnen nauwlettend gevolgd en bekeken. Na ruim beraad en gesprekken met veel bij ons event betrokken mensen hebben we besloten de beurs op te schorten. De gezondheid, veiligheid en welzijn van onze community zijn hierbij leidend.’

Barnes belichtte de overheidsvoorspelling die uitgaat van een verdere escalerende uitbraak in de komende weken en zei daarover: ‘Als die juist is, zou dat een significante daling veroorzaken van het aantal bezoekers en exposanten. Daarmee wordt het onwaarschijnlijk dat we in staat zijn het grootse event te creëren waar de industrie naar uitkijkt.’ De organisatie rekende dit jaar op zo’n 5.000 bezoekers.

Dit besluit op het gebied van beurzen over sign volgt op het uitstellen van de Fespa in Madrid. Die organisatie is nog zoekende naar een datum en locatie.