Abonneren  Inloggen

Papierrecycling belangrijker dan ooit

31 maart 2020

De European Paper Recycling Council (EPRC) vraagt autoriteiten om alle cruciale industrieën, zoals de papierindustrie, in staat te stellen om door te draaien en ook transporten over grenzen hiertoe toe te staan.

De EPRC doet deze oproep omdat gebruikt papier vanuit huishoudens en supermarkten tegenwoordig essentieel is bij de productie van juist nu belangrijke papierproducten, zoals hygiënepapier en verpakkingen voor voedingsmiddelen en medicijnen. Om de betrouwbare productie en levering daarvan te kunnen garanderen, is daarom noodzakelijk dat de inzameling en het transport daarvan doorgaan.

Inzameling aan banden

De oproep komt nadat diverse gemeenten in Europese landen hebben aangekondigd om te overwegen de inzameling van oudpapier aan banden te leggen en sorteercentra te sluiten in verband met de Coronacrisis.

Foto: Smurfit Kappa