Abonneren  Inloggen

Kyocera stapt grafische markt binnen met nieuwe inkjetprinter - Interview

2 april 2020
Premium

Kyocera is bekend als leverancier van zowel tonerprinters voor de kantoormarkt als inkjetprintkoppen. Nu loopt het bedrijf zich warm voor een eigen positie als leverancier van inkjetprinters voor de grafische markt. Het eerste model, de TASKalfa Pro 15000c werd recent geïntroduceerd. Drupa 2020 was beoogd als het moment voor de lancering van de Kyocera inkjetprinters. Herman Hartman sprak in Schiphol-Rijk met Erik Wolthuis, Product Manager Printing over de nieuwe TASKalfa en de plannen voor de grafische markt.

Kyocera Document Solutions is één van de ondernemingen in Nederland die de naam Kyocera draagt. Het bedrijf heeft circa tachtig medewerkers en levert kantoorprinters, multifunctionals en software rondom het documentproces. De verkoop en levering van printers gebeurt via een uitgebreid dealernetwerk. Naast dit verkoopkantoor is ook het Europese hoofdkantoor van Kyocera in Nederland (in Hoofddorp) gevestigd. Kyocera staat voor Kyoto Ceramics. Vanaf de start in 1959 legt dit van origine Japanse bedrijf zich toe op het ontwikkelen en produceren van keramische materialen, variërend van halfgeleiders en motoronderdelen tot slijtvaste keukenmessen. Ook bij de eigen lijn tonerprinters en multifunctionals speelt het gebruik van keramiek een belangrijke rol. Verschillende onderdelen zijn voorzien van een keramische toplaag. Het zorgt ervoor dat de drum in Kyocera-printers veel langer meegaat. Ook al langere tijd inkjetkoppen Kyocera ontwikkelt in eigen huis al langere tijd ook inkjet printkoppen. Dat ook die gebaat zijn bij op nanostructuren geënte keramische laagjes laat zich raden. Tot nu toe vonden we de Kyocera inkjet printkoppen vooral terug in uiteenlopende printermodellen van andere printerfabrikanten zoals Canon, Mimaki en Xerox. In de textielmarkt bedraagt het marktaandeel naar eigen zeggen circa 44% en bij inkjet rotatie zou het marktaandeel 31% zijn.Kyocera richtte zich met de eigen printerdivisie tot nu vooral op tonergebaseerde printers en multifunctionals voor de kantooromgeving, al treffen we printers uit de bestaande TASKalfa-lijn ook wel aan bij printservicebureau’s. De snelste printer in deze reeks drukt zo'n 35 A4-tjes per minuut in fc. Een nieuwe machine voor een nieuwe markt Erik Wolthuis is Product Manager Printing bij Kyocera Document Solutions Nederland. Hij noemt een aantal redenen waarom Kyocera nu zelf aan de slag gaat met het ontwikkelen van printers voor de grafische markt, en waarom daarbij direct gekozen is voor inkjet in plaats van het vertrouwde toner.


Log in en lees alle premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer nu en lees al onze premium artikelen gratis!

Inloggen Gratis registreren