Abonneren  Inloggen

Corona hakt er in bij leveranciers

16 april 2020

Drukkers en signbedrijven maken, net als heel ondernemend Nederland, zware tijden door. En daarmee ook hun leveranciers. Dat blijkt wel bij een belrondje langs grafische handelshuizen en leveranciers.

We maken wel vaker een belrondje om de stemming in grafisch Nederland te peilen over een onderwerp en dat leek ook nu een goed idee over de gevolgen van de coronacrisis. Het werd een bijzonder belrondje. Want op Igepa na wilde eigenlijk niemand iets zeggen.

Sombere toon

Het waren op zich stuk voor stuk prima gesprekken, tot het onderwerp corona werd aangekaart. Dan werd de toon somberder en werd duidelijk gemaakt dat dit niet een onderwerp was waarover graag naar buiten wordt getreden. ‘Iedereen weet wel hoe het er voor staat’, ‘We willen liever over positieve dingen praten’, ‘Onze focus lig momenteel vooral bij hoe we onze klanten het beste kunnen bedienen’, waren reacties die dan te horen waren. Heel begrijpelijke antwoorden, die een ding heel erg duidelijk maken: de grafische en signbedrijven lijden zwaar onder de coronacrisis, maar hun leveranciers lijden net zo zwaar mee. Heel veel sterkte allemaal.

Meer weten over corona en de grafische industrie? Lees het in ons speciale dossier.

Foto: Mark Andy