Abonneren  Inloggen

Navigator verlaagt papierproductie

23 april 2020

Navigator verlaagt de productie van houtvrij ongestreken papier met onmiddellijke ingang met vijftien procent. Zo wil de Portugese papierfabrikant ‘balans houden tussen vraag en aanbod, om zo onnodige opbouw van voorraad in de leveringsketen te voorkomen’.

Tot medio maart had Navigator het op een na best gevulde orderboek ooit. Toen sloeg de Coronacrisis in volle hevigheid toe, met de bijbehorende sluiting van scholen, kantoren, winkels en andere bedrijven tot gevolg. Dat had ook een duidelijk effect op de consumptie van print- en schrijfpapier, wat voor Navigator een daling in het aantal orders betkende en uitstel van andere bestellingen naar het einde van kwartaal 2 en 3.

Aangepast percentage

Als antwoord op de dalende vraag heeft Navigator besloten de productie van houtvrij ongestreken papier met ongeveer15% te verlagen. Dit percentage kan de komende weken worden aangepast, afhankelijk van de marktontwikkelingen. De beslissing heeft geen gevolgen voor groothandelaren en klanten; alle bestellingen kunnen gewoon geleverd worden. Bovendien kan de papierfabrikant naar eigen zeggen op ieder moment weer opschalen naar de maximale capaciteit.
De productie van pulp en tissuepapier blijft op het normale niveau.