Abonneren  Inloggen

Omzet en winst zakken in bij Xerox

30 april 2020

Printerfabrikant Xerox heeft een slecht eerste kwartaal achter de rug. De omzet daalde met 14,7% en er werd een verlies gedraaid van 5 miljoen dollar voor belastingen.

Vorig jaar draaide de Amerikaanse printergigant 2,2 miljard dollar omzet in het eerste kwartaal, dit jaar 1,86 miljard. Dat resulteerde in een daling van de operationele winst met maar liefst 63,6% tot 87 miljoen dollar (was 239 miljoen in dezelfde periode vorig jaar). En waar vorig jaar over de eerste drie maanden van het jaar nog 73 miljoen winst werd gemaakt (voor belastingen), leidde Xerox nu een verlies voor belastingen van 5 miljoen dollar.

Omschakeling

CEO John Visentin (foto) is ondertussen trots op de toewijding en inventiviteit van het Xerox-team, dat nu deels is overgeschakeld op het maken van producten waaraan veel behoefte is, zoals beademingsapparatuur, handgels en gezichtsmaskers. Visentin: ‘Terwijl Xerox te maken kreeg met de onmiddellijke impact van de wereldwijde lockdown-maatregelen bood de gedisciplineerde aanpak van de laatste twee jaar de basis om snel te reageren om geld te besparen, door te werken, onze klanten in essentiële sectoren te ondersteunen en om onze productie- en R&D-expertise in te zetten om levens te redden.