Abonneren  Inloggen

Xeikon komt met printer voor golfkarton

18 juni 2020

Xeikon kondigt de lancering aan van IDERA, een volgens de Belgische printerfabrikant zelf volledig geïntegreerd, veelzijdig en voedselveilig digitaal platform voor de productie van golfkartonverpakkingen.

Een van de hoekstenen van dit platform is een drukpers voor digitale golfkartonbedrukking in één doorgang. De pers maakt gebruik van gecertificeerde voedselveilige inkten op waterbasis om met snelheden tot 150 strekkende meter (492 ft) per minuut te drukken op gestreken en ongestreken golfkartonplaten tot 1,6 meter (5’ 3”) breed en 2,8 meter (9’ 2”) lang. Dat maakt deze oplossing ideaal voor de markt voor golfkartonnen dozen, waar de batchgroottes kleiner worden, de geëiste doorlooptijden korter worden en de vraag naar verpakkingen van hoge kwaliteit groeit. Xeikon zegt dat IDERA een hogere drukkwaliteit zal leveren dan flexo en mogelijkheden biedt voor personalisatie en productie van verschillende versies. Vanaf september zal de IDERA-oplossing beschikbaar zijn in het Global Innovation Center in Lier, België voor klantevaluatie en testen.