Abonneren  Inloggen

Ook Domino komt met inkjetpers voor golfkarton

22 juni 2020

Nadat vorige week printerfabrikant Xeikon al een nieuwe inkjetprinter voor golfkarton aankondigde, doet concullega Domino dat nu ook. Alleen is die van Domino al leverbaar, die van Xeikon nog niet.

De X630i van Domino is een single pass inkjetpers, waarmee golfkartonverpakkingen en displays in een doorgang kunnen worden bedrukt. Hij heeft een velformaat van 1600x2998 mm en een printbreedte van 1346 mm. De machine print CMYK op een resolutie van 600x600 dpi bij een snelheid van 75 m/min.

Voedselveilig

Er wordt geprint met de voedselveilige (voldoet aan de Swiss Ordinance- en Nestle-standaarden, geschikt voor indirect voedselcontact) watergebaseerde gepigmenteerde polymeerinkten van het type AQ95i-Tech PolyM. Er kan met de inkt worden geprint op niet-gestreken en gestreken substraten zonder dat daarvoor een primer nodig is. De pers zelf is vrij compact en meet ongeveer 12 x 7 x 3 m (L x B x H). Het printsysteem beschikt over een servo-gestuurde inleg. Aan de uitleg kan een stapelaar van een daarin gespecialiseerde fabrikant worden gekoppeld.

Eerste klant

De eerste klant is er inmiddels ook al: Independent II uit Louisville, Kentucky, VS. Het bedrijf beschikt over één-, twee- en driekleuren inline flexodruk- en dozenlijmmachines. Het verpakkingsbedrijf ziet nieuwe marktkansen met digitale verpakkingsdruk voor de groeiende e-businessmarkt. Tegelijkertijd kan het de digitale transformatie in het bedrijf introduceren en bepaalde jobs efficiënter produceren.