Abonneren  Inloggen

HYBRID Software innoveert in razend tempo

24 juni 2020

Op de dag dat drupa 2020 had moeten beginnen, heeft HYBRID Software talrijke nieuwe features in haar software voor geautomatiseerde artwork productie bekendgemaakt. Een en ander werd samengevat in de succesformule F ~ i4.0 * C2. De toekomst (F:Future) is gebaseerd op innovatieve “industry 4.0” technologie x extreme klantenservice.

HYBRID Software maakt intelligente prepress-software voor de label- en verpakkingsindustrie, met als doel vervanging van handmatige input, het verhogen van de efficiëntie en een verbetering van de procescontrole. Het bedrijf weet inmiddels diverse van ’s werelds grootste label- en verpakkingsproducenten aan zich te binden, waaronder de Autajon Group.

Voor elk van de twee kernproducten, PACKZ en CLOUDFLOW, zijn ruim honderd nieuwe of verbeterde functionaliteiten ontwikkeld die het bedrijf in een webinar bekendmaakte.
PACKZ is de native PDF-editor die zich snel ontwikkelt tot dé standaard in de verpakkingsmarkt. Hierin kunnen drukkers en hun klanten realtime artwork-bestanden bekijken, aanpassen en bewaren.
CLOUDFLOW is de web-gebaseerde serverapplicatie voor bestandsbeheer, soft proofing en workflow-automatisering.

Verbeteringen PACKZ

HYBRID Software heeft PACKZ 6.0 uitgebracht, de nieuwste versie van de native PDF prepress productietool voor etiketten en verpakkingen. Enkele noviteiten:

  • Pactions maakt het mogelijk om binnen PACKZ series van routinematige taken te automatiseren en deze op te slaan als actielijsten. Pactions kunnen naadloos worden samengevoegd met de CLOUDFLOW PACKSFLOW automatisering op de server.
  • Packzimizer: een automatische step-and-repeat oplossing voor drukveloptimalisatie en zogenoemde gang run printing (verzamelorders). Het werkt op basis van PDF-files en stans-bestanden.
  • VDP Execute en Boosters: met de PACKZ-oplossing voor het printen van variabele data kunnen etiketten- en verpakkingsconverters hun ontwerpen voorzien van variabele tekst, verschillende kleuren en afbeeldingen, getallen en barcodes. De optie VDP Execute combineert statische en variabele ontwerpelementen in geoptimaliseerde PDF-layouts, die snel hun weg kunnen vinden naar elke digitale pers.
  • PDF X-4 ondersteuning
  • Met Stepz 6.0 biedt Hybrid Software vanaf september een aparte, instapversie aan van Packz, bedoeld voor digitale printbedrijven.

Verbeteringen CLOUDFLOW

Met meer dan 750 installaties is de Cloudflow enterprise serversoftware voor bestands- en activabeheer, soft proofing en workflow-automatisering bijgewerkt met nieuwe functies en de nieuwe gebruikersinterface Nebula.

  • Tectonics software voor het automatisch en ideaal vullen van flexoplaten. Het vermindert afval en optimaliseert het gebruik van flexo CTP-apparaten door de lay-out van jobs te optimaliseren. De softwareoplossing is compatibel met plaatbelichters van verschillende fabrikanten.
  • Intelligent Flexo: Hybrid heeft samengewerkt met industriepartners om de kwaliteit van flexo te verbeteren op een herhaalbare, geautomatiseerde manier (onafhankelijk van CTP-merk of platenleverancier). De verbeteringen omvatten een nieuwe rastermodule en surface screening.
  • Variabele Data Printing: de VDP PDF-documentstructuur is geoptimaliseerd om naadloos en snel te kunnen werken op bestaande Digital Front Ends en te worden verwerkt door de op Harlequin gebaseerde Cloudflow RIP.
  • Hybrid Software breidt ondertussen zijn ecosysteem steeds verder uit door samen te werken met partners op verschillende gebieden: ERP/EMS; OEM; CAD/3D; inline drukkwaliteitsinspectie; digitaal drukken; enz.