Inloggen

Optimum Group neemt Telrol en Kolibri over

24 juni 2020

De Telrol Group, bestaande uit de etikettenspecialisten Telrol en Kolibri Labels, wordt onderdeel van Optimum Group. De overname past volgens Optimum binnen haar meerjaren strategisch groeiplan, dat gericht is op capaciteitsuitbreiding, productverbreding, schaalvergroting, internationalisering en verdere verhoging van het serviceniveau.

In de dagelijkse gang van zaken verandert er vooralsnog weinig. Telrol blijft onder leiding van Will Parker gevestigd in Almere en Kolibri Labels draait onder CEO Markwin Buiting door in ’s-Heerenberg.

Telrol Group

De Telrol Group profileert zich door zeer korte levertijden en door groot volumeproductie voor de food-, retail-, chemische, cosmetische, en logisitieke industrie. Het Almeerse bedrijf beschikt daarvoor over een breed assortiment flexo- en digitale drukpersen. De etikettendrukkerij heeft de laatste jaren een groei in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk laten zien.
Het productaanbod van Kolibri Labels is gericht op gespecialiseerde labeloplossingen door middel van unieke druktechnieken.

Strategische zet

Voor de Optimum Group is de toevoeging van de Telrol Group een servicegerichte en strategische zet. Met als oogmerk het verstevigen van de marktleiderspositie in de Benelux op het gebied van bedrukte en blanco zelfklevende etiketten, banderollen, shrink sleeves en flexibele verpakkingen. De groep bestaat inmiddels uit tien bedrijven op negen locaties, te weten; Etiket Nederland, Vila Etiketten, Speciaal drukkerij Max. Aarts, W&R Etiketten, Belona, Megaflex, Telrol Group (allen gevestigd in Nederland) en EPB en ASQ (gevestigd in België). Ieder van de leden heeft een unieke product/markt combinatie, waarbij toekomstige investeringen gericht zullen zijn op het doorvoeren van een verdere specialisering en positionering binnen de groep.