Terug naar overzicht

Print
drukpers, konica, inkjet b2, substraten, accuriojet, km-1

Konica Minolta komt met een nieuwe B2-inkjetpers

Konica Minolta presenteert een nieuwe versie van zijn AccurioJet KM-1 UV-inkjetprinter, de KM-1e. Deze inkjetvellenpers moet het dankzij extra’s, zoals een uitgebreider assortiment substraten, opnemen tegen concurrenten in de commerciële high-end B2 markt.

  • 30 jun 2020

‘De AccurioJet KM-1 was een van de drijvende krachten achter de verandering van de analoge markt naar een digitale markt,’ zegt Nuno Sacadura, inkjet business development manager bij Konica Minolta Business Solutions Europe. ‘We realiseren met deze nieuwe machine, de KM-1e,  afdrukken met uitstekende kwaliteit en hoge productiviteit. De mogelijkheid voor meer mediasoorten maakt hem nog aantrekkelijker voor de markt.’

Breder mediabereik

In plaats van het te zoeken in verhoging van de snelheid of verandering van velformaat richtte Konica Minolta zich op een breder mediabereik, verhoogde uptime en verminderde servicevereisten. Daarnaast noemt het merk productiviteitsverbeteringen, waaronder een automatische tape-inserter en de mogelijkheid om ‘te koppelen aan elke workflow op de markt’.

Voor offsetdrukkers

Volgens Sacadura richt de KM-1e zich op drukkers die offsetkwaliteit willen bieden, maar ook antwoord willen hebben op de steeds kleinere oplagen en snellere doorlooptijden, evenals high-end gebruikers die hoogwaardige producties willen aanbieden op een breed scala aan media. De nieuwe KM-1e zou door een hogere beschikbaarheid, een grotere verscheidenheid aan substraten waaronder kunststoffen en een aantal nieuwe functies geschikt zijn voor gebruik in nieuwe markten. ‘We zien de KM-1e als een brug tussen offset en digitaal. Het is een digitale machine die niet alleen het afdrukken van variabele gegevens aankan, maar ook minimale insteltijden kent.’

3.000 vel per uur

Met de opvolger van de Accuriojet KM-1 heeft Konica Minolta een aantal belangrijke kenmerken behouden: de KM-1e behaalt ook een afdruksnelheid van 3.000 vel per uur in enkelzijdig en 1.500 vel per uur in duplexmodus met een resolutie van 1.200 x 1.200 dpi . Net als het vorige model ondersteunt de KM-1e vellen met een maximum formaat van 585 x 750 mm en een dikte van 0,06 tot 0,45 mm. De nieuwe machine biedt dezelfde beeldkwaliteit en LED-UV-droogsysteem van 1.200 dpi als de eerste machine, waarvan sinds de lancering op Drupa 2016 meer dan 100 installaties zijn gerealiseerd.