Abonneren  Inloggen

Samenwerking Reynders en Sicpa tegen fraude

1 juli 2020

De Belgische etikettendrukker Reynders en de Zwitserse inktfabrikant Sicpa gaan samenwerken aan innovatieve etikettenoplossingen om namaak en fraude tegen te gaan.

Marc Reynders, CEO van Reynders, vorig jaar nog European Converter of The Year: ‘We zijn erg blij met onze samenwerking met Sicpa. Het is de volgende stap in onze ambitie om ons uitgebreide portfolio aan etiketten met veiligheidskenmerken te versterken en diversifiëren. Momenteel zien we een stijgende behoefte aan snelle en eenvoudige manieren om echte producten te identificeren, zowel in de gezondheidszorg als bij medicijnen.’

Quazar

Concreet draait de samenwerking om Quazar, de nieuwste beveiligingstechniek van Sicpa. Met deze methode gemaakte labels kunnen zowel tamper evident zijn (verzegeld, zodat duidelijk is of een verpakking is geopend), maar ook 2D-codes en verborgen veiligheidskenmerken bevatten. De oplossing is te gebruiken op een breed aanbod verpakkingssubstraten en biedt klanten dankzij de gebruikte technieken en de compleet gecontroleerde leveringsketen ‘zowel ongeëvenaarde veiligheidskenmerken als unieke maatwerkoplossingen’, aldus Sicpa.