Abonneren  Inloggen

Agfa verhoogt productiecapaciteit voor inkjetinkt

3 juli 2020

Om het hoofd te bieden aan de groeiende vraag, investeert Agfa aanzienlijk in de uitbreiding van de productiecapaciteit voor inkjetinkt. Een nieuwe productie-eenheid zal zich richten op inkjetinkten op waterbasis.

Dankzij de nieuwe productiefaciliteit, gevestigd op de site van Agfa’s hoofdkantoor in Mortsel, België, kan Agfa zijn huidige klanten bedienen en zich verder ontplooien tot een toonaangevende leverancier van inkjetinkten op waterbasis voor een breed scala aan nieuwe toepassingen. Het gaat daarbij in eerste instantie over de groeiende markt van het drukken op decorpapier voor de productie van laminaatvloeren en meubelpanelen. Daarnaast mikt Agfa op de veelbelovende markt van de verpakkingsdruk.

In de nieuwe fabriek worden ook de R&D- en kwaliteitscontroleteams ondergebracht. De productiecapaciteit zou voldoende moeten zijn om de verwachte toename van inktvolumes in de komende vijf tot tien jaar te dekken.