Terug naar overzicht

Print
drupa, grafische, düsseldorf

Drupa gaat door, maar in minder dagen

Drupa, de grootste grafische beurs ter wereld wordt ingekort. De organisatie van Messe Düsseldorf verwacht minder mensen door de pandemie. Over alle (hygiëne)maatregelen zegt drupa-directeur Sabine Geldermann: 'Het karakter van deze drupa zal anders zijn.' De beurs start zoals gepland op 20 april, maar eindigt op 28 april.

  • 16 jul 2020

Drupa heeft besloten de beurs voor 2021 te verkorten van elf naar negen dagen. Hiermee speelt het in op de wensen van de partnerorganisatie VDMA (netwerkorganisatie van machinebouwers in Duitsland) en vele exposanten om de beurspresentatie efficiënter te maken en het bezoekersvolume doelgericht te concentreren. Dit is ook een reactie op eventuele voortdurende reisactiviteiten en beperkingen.

Minder bezoekers

‘Aangezien we er momenteel van uitgaan dat minder buitenlandse bezoekers naar drupa 2021 kunnen reizen, vinden we een verlaging van elf naar negen dagen zinvol om de bezoekersstromen efficiënter te sturen. Tegelijkertijd zorgt de duur van negen dagen er voor dat draaiende machines nog steeds kunnen worden getoond, wat een uniek verkoopargument van drupa is,’ legt drupa-president Claus Bolza-Schünemann uit.

Ondanks enkele annuleringen

Ondanks enkele annuleringen die verband houden met de corona, blijft de huidige boekingsstatus op een hoog niveau met meer dan 1.500 exposanten en een netto vloeroppervlak van meer dan 140.000 m². De beursorganisatie: ‘Dit onderstreept eens te meer het vertrouwen van de industrie in de internationale aantrekkingskracht van het evenement en de behoefte aan persoonlijke ontmoetingen. Het werven van nieuwe klanten door het live presenteren van lopende machines bestaat nog steeds. Veel van onze klanten zien het ook als hun eigen verantwoordelijkheid om de industrie te versterken en persoonlijk belangrijke impulsen te geven,’ zegt drupa-directeur Sabine Geldermann.

Ander karakter door actuele corona-beschermingsregels

Om zoals gewoonlijk een professionele en veilige beurs te garanderen, heeft drupa niet alleen de algemene voorwaarden aangepast, maar vertrouwt het ook op een hygiëne- en infectiebeschermingsconcept dat voortdurend wordt aangepast aan de actuele corona-beschermingsregels en officiële vereisten. Geldermann: ‘Het karakter van drupa zal in 2021 door de pandemie- en hygiënevoorschriften zeker anders zijn dan we gewend zijn, maar het zal een zeer belangrijke bijdrage blijven leveren aan het economisch herstel.’