Inloggen

Ook Komori zegt af voor drupa 2021

16 juli 2020

Onderhand begint het gênant te worden voor drupa. De grootste grafische beurs ter wereld verliest steeds meer grafische partijen als standhouder. Nu heeft ook persenbouwer Komori afgezegd. Wie is de volgende?

Nadat eerder deze week Manroland Sheetfed aangaf niet mee te doen en eerder ook al Bobst, Heidelberg en Xerox bekend maakten niet mee te doen met de beurs vanwege Covid 19, is de beurt nu aan Komori.

Ook bij Komori is het coronavirus de reden dat de Japanse onderneming niet meedoet met drupa 2021. Het is volgens directeur Satoshi Mochida de continue onzekerheid rondom de ontwikkeling van het virus dat leidt tot dit besluit. Net als de concurrenten zet het bedrijf in op regionale events en digitale communicatiemethodes zoals webinars.

Deze beurs was al eerder verschoven vanwege corona van juni 2020 naar april 2021. Het zal voor de Messe Düsseldorf een moeilijke tijd zijn. Naast alle aanpassingen vanwege corona, hangt er een grote donkere wolk boven het event nu zo veel grote jongens afzeggen. De grote vraag die nu door menig hoofd zal gaan, is welke onderneming de volgende week bekend maakt af te zeggen.