Abonneren  Inloggen

Wereldprimeur Wihabo met HP Indigo 100K

20 juli 2020

Digitale drukker Wihabo voegt een HP Indigo 100K digitale pers toe aan haar machinepark. De drukker in het Brabantse Geffen is de eerste drukker wereldwijd die deze, voor grote oplagen geschikte, digitale pers in gebruik neemt. Wihabo-directeur Joris Bosch: 'Nu kunnen we een nog groter deel van ons offset-volume migreren naar digitaal.'

Familibedrijf Wihabo staat bekend om het drukken van unieke en gepersonaliseerde prints in hoge oplages voor lokale en internationale klanten, waaronder Tony’s Chocolonely. De nieuwe HP Indigo 100K Digitale Pers zal de huidige HP Indigo 10000 vervangen om in grote volumes te drukken. De overige drie HP Indigo-persen – een HP Indigo 12000 en twee HP Indigo 7900 – die Wihabo bezit, worden voornamelijk ingezet voor speciale prints, met bijvoorbeeld witte en fluorescerende inkt. Met de Indigo digitale persen maakt Wihabo bijzonder en gepersonaliseerd drukwerk toegankelijk voor iedereen.

Drie of vier kleuren drukken

Met de ruim 12.000 kg wegende pers kunnen 6000 vellen per uur in EPM-modus (3-kleuren Enhanced Productivity Mode) gedrukt worden.  Dat is dan een eenzijdige bedrukking in drie kleuren. In de vierkleurenmodus is de snelheid 4500 vel per uur. Dubbelzijdig draait de pers vierkleuren 2250 vel per uur. Maximale mediaformaat is 750 x 530 mm. Afbeeldingsformaat is 740 x 510 mm. Over papier: ongestreken media: 70 tot 400 gr/m2, gestreken media: 90 tot 400 gr/m2, dikte: 75 tot 450 micron.

Groter deel van ons offset-volume migreren naar digitaal

‘We zijn erg blij met de energie- en middelenbesparingen die we met de HP Indigo 100K zullen bereiken. Door de snelheid en kwaliteit van de EPM-modus op de digitale pers kunnen we een nog groter deel van ons offset-volume migreren naar digitaal. Samen met HP PrintOS kunnen we realtime gegevens gebruiken om onze workflow en efficiëntie te verbeteren, zodat we ons sneller kunnen aanpassen aan de behoeften van onze klanten,’ aldus Joris Bosch, technisch directeur bij Wihabo.

Foto v.l.n.r.: Marcel Martens (HP), Erik de Zwaan (HP), Roel Nikkelen (Wihabo}, Martien van Elderen (HP), Ruud Bosch (Wihabo) en Joris Bosch (Wihabo).