Terug naar overzicht

Verpakken
cerm, heidelberg, drukkerijen, automatisering, druckmaschinen

CERM rondt management buyout af met Heidelberg

Het huidige management van CERM verwerft volledige zelfstandigheid door een management buyout (MBO) van Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg). De deal is door het management, gevestigd in het Belgische Oostkamp bij Brugge, afgerond op 31 juli 2020. De onderneming biedt automatiseringsoplossingen voor drukkerijen.

  • 5 aug 2020

CERM biedt wereldwijd Management Information System (MIS) software aan voor de grafische sector. Met deze autonome positionering van de CERM software, wil het CERM management haar oplossing wereldwijd ‘boosten’ als de automatiseringsoplossing voor drukkerijen van labels en verpakkingen.

Drukkerijen

Heidelberg Groep nam de Belgische onderneming in 2011 onder haar hoede. De oplossing die CERM aanbiedt, beschouwt men, naar eigen zeggen, als een van de krachtigste ecosystemen in de markt voor drukkerijen, ongeacht hun bedrijfsgrootte of specialisatie. Vandaag telt CERM 400 klanten wereldwijd en onderhoudt het partnerschappen met diverse vooraanstaande marktspelers.

Label- en verpakkingssegment

Proces-optimalisatie binnen het label- en verpakkingssegment wint aan belang onder de stijgende druk om etiketten digitaal te produceren, door de toenemende variëteit aan producten,  de kleinere bestelhoeveelheden en de kortere levertermijnen. Automatisering krijgt daardoor een hoge prioriteit bij elke drukker die nu en straks nog efficiënter wil werken. ‘Onze software heeft wereldwijd bewezen het niveau van service, kwaliteit en efficiëntie op  te krikken bij drukkerijen van etiketten- en verpakkingsdrukwerk. We evalueren permanent bestaande en nieuwe behoeftes van onze klanten en we volgen de technische evolutie op de voet. Om ons potentieel volledig te benutten en meer groei te realiseren, moesten we onze onafhankelijkheid terugwinnen en een beroep doen op bijkomende distributie- en supportkanalen.’ zegt Geert Van Damme, ceo van CERM en een van de managers betrokken bij de MBO.

Heidelberg en CERM werken samen aan Prinect voor commerciële drukkerijen

Heidelberg en CERM werken samen verder aan de ontwikkeling en de distributie van de CERM software als ‘Prinect Business Manager’ voor het segment van de commerciële drukkerijen. Bestaande Heidelberg contracten worden uiteraard gerespecteerd en supportkanalen blijven bestaan. ‘We waarderen ten zeerste de samenwerking van de afgelopen jaren en we blijven onze software verdelen via de Heidelberg Sales en Service Units. We verheugen ons erop om onze expertise verder te ontplooien in de nichemarkt van etiketten- en verpakkingsdrukwerk. We kunnen dit nu doen als een onafhankelijke, vernieuwende en flexibele speler, door in te zetten op bijkomende kanalen voor verkoop en service, aldus Van Damme.

Over CERM NV

CERM ontwikkelt, verkoopt en implementeert een eigen MIS/ERP SaaS oplossing, toegespitst op de etiketten- en verpakkingsdrukkerijen. De full-service software suite omvat uitgebreide functionaliteiten zoals CRM, product catalogus, productieplanning, aankoop- en voorraadbeheer, logistiek en calculatie. Daarnaast integreert CERM met een breed gamma aan lokale boekhoudpakketten. De software koppelt naadloos met pre-press, press en post-press systemen binnen de grafische industrie, en met andere leveranciers van verbruiksartikelen en hulpmaterialen. CERM is opgericht in 1990 en biedt werk aan 59 vaste werknemers in België, Duitsland, Groot-Brittannië, VS en Australië. De CERM SaaS software ondersteunt dagelijks gebruikers in 44 landen en heeft een sterke marktpositie in de Benelux en Frankrijk. Het hoofdkantoor is gevestigd in Oostkamp, België.