Abonneren  Inloggen

Drukpersenbouwer Heidelberg krijgt de cijfers op orde

12 augustus 2020

Het Duitse Heidelberg, producent van grafmediaproductiemiddelen, meldt een nieuwe mijlpaal in het op orde krijgen van de cijfers in het zogenoemde financiële stabilisatie- en transformatieproces. Hoogrentende obligaties worden vervroegd afgelost wat volgens ceo Rainer Hundsdörfer (foto) ruimte biedt voor toekomstige investeringen.

Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) kondigde vorige week aan dat het het resterende bedrag van € 150 miljoen op de bestaande hoogrentende obligatie voor de vervaldatum terugbetaalt op 9 september 2020. De terugbetaling wordt gefinancierd uit de kasreserves en ontlast het financiële resultaat met ca. € 12 miljoen per jaar.

Verkoop Gallus

Na de overdracht van € 380 miljoen aan het Heidelberg pensioenfonds in maart van dit jaar met het oog op herfinanciering en transformatie, en de verkoop van de Gallus Groep eind juli 2020, kan Heidelberg de aangekondigde vervroegde terugbetaling van de hoogrentende obligatie direct uitvoeren.

Vergroot concurrentievermogen

‘We houden ons aan ons woord en werken op volle toeren aan de consequente uitvoering van de maatregelen die zijn aangekondigd in het programma dat we in maart hebben gepresenteerd om de winstgevendheid en het concurrentievermogen te vergroten en onze toekomst veilig te stellen. De vervroegde aflossing van de hoogrentende obligatie is een nieuwe mijlpaal in het verbeteren van onze financieringsstructuur,' aldus Marcus A. Wassenberg, cfo van Heidelberg.

Financieel onafhankelijker en flexibeler

'We bevrijden ons permanent van hoge rentebetalingen en worden financieel onafhankelijker en flexibeler,’ vervolgt Wassenberg. Rainer Hundsdörfer (foto boven), ceo van Heidelberg licht toe: ‘Dit geeft ons ruimte voor toekomstige investeringen en om de toekomst van ons bedrijf vorm te geven.’