Abonneren  Inloggen

Reclameland automatiseert productie rollup banners

12 augustus 2020

De rollup banners van Reclameland worden door de aanschaf van een nieuwe productielijn vanaf nu standaard de volgende werkdag geleverd. Eigenaar Wouter Haan: ‘Al jaren zijn de rollup banners ongekend populair bij onze klanten. De interne verhuizing was hét moment om de productielijn nog verder te optimaliseren.’

Simian, het moederbedrijf van de drie drukwebsites Reclameland, Drukland.nl en Flyerzone, is flink aan het uitbreiden. In maart 2018 werden de plannen voor de uitbreiding van het pand in het Groningse Westerbroek bekend gemaakt en eind 2019 is het 35.000 m2 grote pand opgeleverd. Met de bouw van de nieuwe hal wordt de efficiëntie en snelheid van produceren geoptimaliseerd. De rollup banners profiteren hier direct van met een standaard levering op de volgende dag in plaats van vier werkdagen meer.

Verdubbeling

In 2019 werd er voor enkele miljoenen euro’s aan rollup banners verkocht via de websites van Simian: Reclameland, Drukland.nl en Flyerzone. En dat zal flink gaan stijgen. Haan: ‘Om een verdubbeling van het aantal bestellingen goed te kunnen verwerken, hebben wij de productielijn van de rollup banners kritisch bekeken en opnieuw ingericht.’

Tijdwinst

Haan licht het nieuwe proces toe: ’Zodra een bestelling voor 18.00 uur bij ons binnenkomt, wordt deze direct geprint én gesneden. Hier komen geen fysieke handen meer aan te pas. De banner wordt vervolgens in elkaar gezet en is klaar voor verzending. Een enorme tijdwinst ten opzichte van het vorige proces en ook in de kwaliteit hebben we een grote stap kunnen zetten. Daarbij worden grote orders met aantallen als 100, 250 of zelfs meer dezelfde dag nog geproduceerd en verstuurd.’

Helemaal in gebruik

Na de zomer verwacht Wouter Haan de nieuwe productiehal helemaal in gebruik te hebben. ‘Door de coronacrisis hebben bepaalde zaken vertraging opgelopen, maar het grootste gedeelte van het machinepark is intussen operationeel in de nieuwe hal.’