Abonneren  Inloggen

Ook Konica Minolta niet naar drupa

9 oktober 2020

In de Britse pers omschrijft men de afzegging van Konica Minolta als ‘aansluiten bij de Exodus’. De rij afzeggers voor de grafische beurs drupa wordt inderdaad wel erg lang. Begin deze week schreven we nog over andere grote merken als Canon en Ricoh die zich bij de grote uittocht aansloten. Uiteraard is ook hier de onzekerheid door corona de oorzaak.

Konica Minolta verklaarde dat ‘exposeren op drupa of een andere vakbeurs op dit moment geen zin voor ons heeft tijdens de huidige onzekerheid in de wereld’. Het is de laatste van de ‘grote drie’ exposanten op het gebied van digitaal printen die oorspronkelijk in hal 8b zouden exposeren, met buren Xerox en Fujifilm die al eerder hadden afgezegd.

Geloof in beursconcept voor grafische markt

In een verklaring zei Olaf Lorenz, algemeen manager internationale marketingafdeling bij Konica Minolta Business Solutions Europe, dat het bedrijf ‘nog steeds sterk gelooft’ in de kracht van fysieke exposities en van mensen die in levenden lijve bij elkaar komen. ‘Maar op dit moment op drupa of een andere vakbeurs exposeren heeft voor ons geen zin door de huidige onzekerheid in de wereld. Zaken zijn te onvoorspelbaar. Onze hoogste prioriteit is er altijd voor te zorgen dat onze collega's, klanten en al hun gezinnen veilig en gezond blijven. Doordat de pandemie van het coronavirus blijft heersen, hebben we besloten om van fysieke aanwezigheid bij drupa af te zien, evenals andere shows in de nabije toekomst.’

Persoonlijke contacten wereldwijde grafische industrie

Lorenz voegde toe: ‘Het is met een ietwat bezwaard gemoed en spijt dat we deze beslissing moesten nemen en wensen de organisatoren veel succes met alle toekomstige shows. Drupa heeft altijd het beste betekend van wat er kan worden bereikt tijdens een evenement met persoonlijke contacten voor de wereldwijde grafische industrie. Voor mij zou het de vijfde drupa zijn geweest. Het was altijd een hoogtepunt op de kalender en ik kijk ernaar uit om terug te keren naar toekomstige evenementen wanneer de tijd rijp is.’

In de zomer onthulde Konica Minolta een verbeterde versie van zijn AccurioJet B2-inkjetpers, de KM-1e. Het portfolio van Konica Minolta voor productieprinten omvat inkjet, toner, labelprinten en veredeling.