Abonneren  Inloggen

Hackathon-winnaars 15/10 op virtuele VIGC-congres

14 oktober 2020

De winnaars van de allereerste Graphic Arts Hackathon, die het Belgische VIGC afgelopen maandag en dinsdag organiseerde, zijn morgen te zien en te horen tijdens het virtuele event Het Congres.  Ook deze dag over de grafische industrie wordt georganiseerd door het VIGC, biedt inzichten in ontwikkelingen en kansen en is voor iedereen gratis te volgen.

Het was het Team Luca School of Arts (Gent, België) die de allereerste Graphic Arts Hackathon won. Hun 'Smiles'-project veroorzaakte met het idee en de naam een glimlach op de gezichten van de jury. Met hun oplossing combineren de studenten print en digitale media om een ​​unieke printervaring te creëren in een gepersonaliseerd boek, door middel van gezichtsherkenning.

Kleurstabiliteit op de drukpers

De tweede plaats werd behaald door de Print Quality Map van ESKO/AVT. Deze geavanceerde meet-software optimaliseert op de drukpers de kleurstabiliteit van verpakkingsdrukwerk.

Automatische vertaling van verpakkingen

De derde plaats is voor HYBRID Software en DSN Artwork Prepress met hun project Textiveroo. Dit artificial intelligence gedreven softwarepakket zorgt voor een automatische omzetting naar andere talen en bijbehorende positionering van informatie op verpakkingen.

Aanmelden Het Congres

Bekijk en beluister de winnaars op Het Congres. Voor dit jaarlijkse event moet je normaal gesproken afreizen naar België, maar is nu voor iedereen gratis te volgen via een virtuele presentatie. Het Congres is dit jaar een Virtueel Live Broadcasting Event vanuit de Wimec TV-studio’s in Turnhout. De winnaars en meer boeiende onderwerpen zijn op 15 oktober voor iedereen gratis te volgen.