Abonneren  Inloggen

Goss is geschiedenis

3 november 2020

Manroland Goss Web Systems heeft de integratie van de productlijnen afgerond. Dat betekent het einde voor de ooit revolutionaire Sunday-pers (die zonder onderbreking drukt) en de populaire M600-pers. Bestaande klanten blijven wel ondersteund worden.

Theo Buchmeyer, vice president voor productontwikkeling en productmanagement: ‘In een fusie zijn er sommige dingen die stoppen, sommige die doorgaan en sommige die samengaan in een nieuw product. We zullen geen Sunday-persen meer produceren, maar we kijken naar de kennis die we hebben over de Sunday en zullen die zeker gebruiken op onze Lithoman. Hetzelfde geldt voor de M600.’

Aftermarket belangrijk

Buchmeyer zegt verder dat aftermarket een belangrijk deel van de omzet is voor Manroland Goss Web Systems (MGWS) en dat de persenbouwer bestaande gebruikers dan ook zal blijven ondersteunen. Onderdelen die niet meer beschikbaar zijn, worden met behulp van 3D-printen geproduceerd. Er zijn wereldwijd 450 M600-persen geïnstalleerd en 300 Sunday-persen.

Vpak in Varioman

Voor verpakkingstoepassingen heeft MGWS techniek van de Goss Vpak geïntegreerd in de nieuwe Varioman-serie rotatiepersen voor flexibele verpakkingen, karton en boekdruk. Voor handelsdrukwerk bestaat de persenreeks nu uit de Rotoman, de Lithoman en de Euroman, in formaten tussen 16 en 96 pagina’s.

Last man standing

Tot slot stelt Buchmeyer dat de markt voor rotatie-offset- en krantenpersen nog maar een fractie is van de hoogtijdagen: ‘Dertig jaar geleden was dit een markt van drie miljard Engelse pond per jaar en nu is het misschien nog tien procent daarvan. Maar wij hebben besloten te overleven en de “last man standing” te worden. Dat is ons credo. Wij zijn rotatie-offset en doen niets anders.’