Abonneren  Inloggen

Group Mercator Press investeert in 80 paginapers

6 november 2020

De Belgische, tot de Em. de Jong groep behorende, Group Mercator Press heeft bekend gemaakt te investeren in een Manroland Lithoman 80 pagina heatset rotatiepers. De machine wordt medio 2021 in gebruik genomen.

‘Ondanks de uitdagende marktomstandigheden in verband met de wereldwijde Covid 19 pandemie toont Mercator Press met deze anticyclische investering haar vertrouwen in de markt. De investering draagt bij aan de verruiming van het productportfolio.’

Marktleider in huis-aan-huis-folders

Mercator Press in Jabbeke bij Brugge, onderdeel van de groep rond Em. de Jong uit Baarle-Nassau, is marktleider op het gebied van huis-aan-huis-folders voor de Belgische markt en zeer actief op de nabijgelegen Franse markt. ‘Op dit moment beschikt de drukkerij over 4 heatset rotatie persen en de 80 pagina pers vormt hier een perfecte aanvulling op.’

Rotatiedrukpers-portfolio van de hele groep

De pers is een uitbreiding van het productportfolio van de totale groep en was het enige perstype dat nog ontbrak in het machinepark, dat verder bestaat uit 8, 16, 24, 32, 48, 56, 72, 84, 96 en 120 pagina persen.

Em. de Jong

Koninklijke Drukkerij Em. de Jong, letterlijk gevestigd op de grens van België en Nederland, is een familiebedrijf opgericht in 1906 en behoort met haar zusterbedrijven Janssen/Pers Rotatiedruk (Gennep, Nederland), Kampert-Nauta (Oss, Nederland), Mercator Press (Jabbeke, België), Imprimerie Casterman (Tournai, België), Dessain Printing (Mechelen, België) en Jungfer Druck&Verlag (Herzberg am Harz, Duitsland) tot de grootste spelers op de Europese markt van huis-aan-huis reclamefolders met ca. 1.200 medewerkers.
Naast rotatiedruk in zowel cold- als heatset zijn de bedrijven ook actief op de vellen offsetmarkt, de digitale markt en worden automatiseringsprocessen aangeboden.