Abonneren  Inloggen

Positieve berichten uit Heidelberg

12 november 2020

De Duitse drukpersenbouwer Heidelberg meldt goede resultaten over juist de afgelopen coronamaanden. In de periode april tot oktober was het resultaat hoger dan in 2019.

Zo realiseerde Heidelberg opnieuw een positieve EBITDA resultaat, overigens exclusief herstructureringskosten, in het tweede kwartaal van het huidige boekjaar. Dat resultaat van  € 97 miljoen in de eerste zes maanden betekent een aanzienlijke stijging ten opzichte van het voorgaande jaar (€ 69 miljoen). Tegelijkertijd werd de netto financiële schuld teruggebracht van € 416 miljoen vorig jaar tot € 157 miljoen.

China

In termen van verkoop en inkomende bestellingen is de coronakloof ten opzichte van het voorgaande jaar in het tweede kwartaal van het lopende boekjaar kleiner geworden. Terwijl de omzet na het eerste kwartaal –34 procent bedroeg, was dit in de periode van juli tot september –24 procent; de binnenkomende bestellingen verbeterden van –44 procent naar –20 procent. Er was een positieve ontwikkeling van de vraag op een aantal markten, vooral in de belangrijke markt China, waar het niveau van inkomende bestellingen in vergelijking met het voorgaande jaar steeg van ongeveer -50 procent in het eerste kwartaal tot ongeveer -8 procent.

Schuld drastisch verminderd

‘Onze transformatie is succesvol gebleken. We komen onze belofte na. Tegen het einde van het halfjaar hadden we onze schuld drastisch verminderd en aanzienlijke verbeteringen aangebracht met betrekking tot onze liquiditeit en resultaten - ondanks de enorme uitdagingen waarmee onze organisatie werd geconfronteerd als gevolg van de COVID-19-pandemie. Naast het verbeteren van onze financiële stabiliteit, positioneren we ons strategisch om aan de behoeften van onze klanten te voldoen met een innovatief, op behoeften gebaseerd product- en serviceportfolio, met als doel om inkomende bestellingen en verkopen verder te stimuleren. We zullen hiervan blijven profiteren wanneer de markten herstellen, zoals nu blijkt in China,’ zegt Rainer Hundsdörfer, ceo van Heidelberg.