Abonneren  Inloggen

Eerste resin-inkt grootformaatprinter van Epson

13 november 2020

Met de lancering van de SureColor SC-R5000-serie heeft Epson zijn signage-printerlijn uitgebreid met een resin-inktoplossing op waterbasis. Die is daarmee geschikt voor gebruik in alle omgevingen, waaronder scholen, ziekenhuizen, hotels en binnenfaciliteiten.

Uit het persbericht

De nieuwe 64-inch printer biedt hoogwaardige printprestaties en kleurbeheer dankzij de PrecisionCore Micro TFP-printkop. De nauwkeurige temperatuurregeling, gemonitord door vier temperatuursensoren, zorgt ervoor dat de kleur consistent is van rand tot rand en van boven tot onder. Drie onafhankelijke verwarmingsstations (preheat / platen heat / post-cure heat) zorgen voor kleuruniformiteit en een soepele mediaverwerking. Het efficiënte droog- en uithardingsproces maakt lamineren en levering op dezelfde dag mogelijk.

Zelf vervangen

De PrecisionCore Micro TFP-printkop heeft een lange levensduur en zorgt voor nauwkeurige en reproduceerbare kleuren. Omdat Piëzo-printkoppen niet onderhevig zijn aan thermische degradatie, blijven druppelplaatsing en puntgrootte consistent gedurende de hele levensduur van de printkop. Wanneer de printkop uiteindelijk moet worden vervangen, kan dat worden uitgevoerd door de operator, wat de uptime en de productiviteit verhoogt.

Maatvast

De Advanced Auto Tension Control (Ad-ATC) biedt een zeer nauwkeurige maatvastheid, wat een vereiste is voor gelaagd werk voor bijvoorbeeld etalages en muren. Deze consistente herhaalbaarheid vermindert materiaalverspilling en installatietijd.

Zes kleuren

De nieuwe 6-kleuren UltraChrome RS-inktset is een reukloze resin-inkt op waterbasis en is geschikt voor gebruik in alle omgevingen, waaronder scholen, ziekenhuizen, hotels en binnenfaciliteiten. De bulk-inktoplossing biedt keuze uit 1,5 liter inktzakken voor middelgrote printvolumes en twee sets hot-swappable inkten voor hoge printvolumes (beschikbaar op de SC-R5000L).