Abonneren  Inloggen

Xerox onthult serie innovaties

26 november 2020

Xerox kondigt een serie innovaties aan voor de productieprintindustrie, bestaande uit nieuwe drukpersen, technologische verbeteringen voor bestaande printers, Artificial Intelligence en automatiseringsfuncties die de snelheid en productiviteit ten goede komen.

Tijdens een virtueel evenement 'Dreams in Prints out' dat door partners en klanten van over de hele wereld werd bijgewoond, onthulde Xerox een serie innovaties, waaronder een Colour Accelerator module voor de Baltoro inkjetpers, met meer inkjettoepassingen en inktbesparende automatisering en de Iridesse productiepers krijgt nu ook fluorescerend roze toegevoegd, waarmee het metallic, wit en transparante kleurenpalet wordt uitgebreid.

Artificial Intelligence

Daarnaast presenteerde de onderneming drie nieuwe printers in de VersaLink- en Versant-familie die een hoger volume, meer media en uitgebreidere kleurmogelijkheden aan kunnen en twee Xerox Nuvera printsnelheidupgrades. Qua software bracht Xerox mediamanagementsoftware met AI voor kwalitatief hoogwaardige afbeeldingen met een minimale configuratie en arbeidstijd en automatische workflowupdates voor het naadloos drukken van versieringen met FreeFlow Core 6.0.

Vraag naar uitgebreidere media en kleurenpaletten

‘Extra mogelijkheden met print is het snelstgroeiende segment binnen de drukwerkwereld en Xerox biedt het grootste arsenaal aan oplossingen om klanten te helpen hun bedrijf hierdoor uit te breiden,’ aldus Tracey Koziol, senior vice president Global Offerings bij Xerox. ‘De nieuwe technologie en functies die we introduceren, breiden de mogelijkheden en winstmarge van bestaande apparatuur uit, terwijl we tegelijkertijd nieuwe persen introduceren die anticiperen op de vraag naar hogere volumes en uitgebreidere media en kleurenpaletten. Xerox staat natuurlijk niet zonder reden aan de top van de productiedrukwerkmarkt.’

Xerox Colour Accelerator voor Baltoro

De Xerox Baltoro High Fusion Inkjet Press platform, actief in de B3 losse vellen inkjetmarkt, bevat nu een in het veld te upgraden module waarmee haar bereik wordt uitgebreid. De Xerox Colour Accelerator voor Xerox Baltoro HF Inkjetpers biedt een hogere drukkwaliteit, uitgebreidere media-opties en automatisering om inkjet drukken rendabel te maken voor lucratieve toepassingen zoals direct mail, ansichtkaarten en catalogi. ´Dankzij haar intelligente automatisering gebruikt de Baltoro 50% minder inkt dan de persen van de concurrent en gaan inkjetkoppen echt helemaal leeg, waardoor de uptime en productiviteit worden verbeterd en er tegelijkertijd consistente, betrouwbare kwaliteit wordt geleverd.'

Fluorescerend roze voor Iridesse

´Xerox heeft het meest uitgebreide aanbod aan kleurmogelijkheden en Beyond CMYK binnen elk portfolio. Niemand biedt zo'n uitgebreid aanbod aan kleuren, versieringen, gemengde metallics, uitgebreide gamma, media-opties en single-pass digitale technologie voor extra toepassingen, als Xerox. De Xerox Iridesse Productiepers voegt fluorescerend roze toner als optie toe aan haar huidige Beyond CMYK palet van goud, zilver, wit en transparant. Met deze versieringen kunnen drukwerkleveranciers en communicatiebedrijven zichzelf onderscheiden van de rest en hun klanten oogverblindende designs en verbeteringen bieden.´

Nieuwe VersaLink Graphic Arts printer

Het nieuwste lid van de VersaLink-familie is de Xerox VersaLink C8000W, het betaalbaarste instapmodel in deze markt. Met een witte toner als basis op donkere en gekleurde ondergronden, zorgen de cyaan, magenta en gele toners ervoor dat afbeeldingen voor applicaties zoals menu's, enveloppen, raamfolie en labels echt oogverblindend worden. De C8000W is een apparaat met een kleine voetafdruk en biedt helderheid en kwaliteit dat zich onderscheidt van de doorsnee vierkleurenprinter.

Twee nieuwe Versants

Xerox breidt haar Versant-persenfamilie uit met twee nieuwe machines die meer mediamogelijkheden ondersteunen en die automatiseringsfuncties toevoegen die de arbeidstijd en configuratietijd verminderen.

De Xerox Versant 280 pers, een pers in het middensegment, biedt meerwaarde dankzij haar mogelijkheden voor dikkere ondergronden (400 GSM) voor toepassingen zoals visitekaartjes. Met de optie All Stocks at Rated Speed (ASRS), is de Versant 280 sneller dan elke andere concurrent die op zwaar papier print. Klanten kunnen drukken in tot wel een miljoen gespecialiseerde kleuren dankzij de Adaptive CMYK+ kit, die wit, goud, zilver, transparant en fluorescerende kleuren drukt. Dat maakt Xerox uniek binnen deze productklasse.

De Xerox Versant 4100 pers, kan een groter volume en zwaardere productielading aan dan de Versant 280, waardoor meer taken in eigen beheer kunnen worden uitgevoerd doordat de configutatietijd wordt gekort en er gedrukt wordt op meer soorten media dan door persen van de concurrent. De 4100 kan drukken op zwaarder papier tot 400 GSM. Het geautomatiseerde papierbeheer bespaart tijd en vermindert menselijke fouten.

Snellere Xerox Nuvera’s

De Xerox Nuvera-familie is gemaakt voor omgevingen met een grote productie. Afgelopen jaar hebben Xerox-klanten binnen deze omgeving meer dan 35 miljard prints gedraaid. ‘De Xerox Nuvera 157 MX Production System en het Xerox Nuvera MX Perfecting Production System monochrome productiepersen hebben de Magnetic Ink Character Recognition (MICR) druksnelheid een upgrade gegeven zodat ze sneller zijn dan de persen van de concurrent. MICR, de regel aan cijfers die ervoor zorgt dat bepaalde computers informatie kunnen lezen en verwerken, is cruciaal voor het verwerken van bankafschriften, loonstroken en papieren van de overheid en wordt gebruikt in de door-en-door geteste en betrouwbare beveiliging van de Xerox Nuvera.’

Mediamanagementsoftware met AI

PredictPrint mediamanagersoftware is inbegrepen bij de nieuwe Versant 4100 en kan worden toegevoegd aan de Iridesse. Door gebruik te maken van Artificial Intelligence (AI) bepaalt de software automatisch de media die wordt gebruikt en AI verzorgt de juiste instellingen van de pers. Gebruikers kunnen simpelweg een barcode scannen, het papier in een lade leggen en de configuratiewizard gebruiken om het systeem verder te optimaliseren voor de desbetreffende toepassing.

FreeFlow Core 6.0 automatiseert het proces waarbij een bestand wordt voorbereid op drukken en omvat nu ook de extra toepassing van Beyond CMYK. FreeFlow Core gebruikt vooraf geïnstalleerde workflows om naadloos extra toepassingen aan te brengen zoals goud, zilver, wit, transparant en fluorescerende kleuren, zonder het bronbestand te veranderen.