Abonneren  Inloggen

Eerste Canon inkjet labelpers geïnstalleerd

1 december 2020

Canon meldt dat de eerste LabelStream 4000 label press is geïnstalleerd bij Oschatz Visuelle Medien in Niedernhausen. 

Met deze investering springt Oschatz in op de stijgende vraag naar kleine oplages en steeds kortere levertijden. De inline finish- en veredelingsmogelijkheden van de drukpers maken het mogelijk orders met veel toepassingen in een run te produceren. De UV-inkjettechnologie van de Canon LabelStream heeft een productiesnelheid van 75 m/min bij een printbreedte van 410 mm en een productievolume van 1845 m2/u.

Wit en oranje printen

De Canon LabelStream is de eerste digitale drukpers die voldoet aan de Fogra Process Standard Digital (PSD) Print Check. Deze certificatie bevestigt dat kleurconsistentie, uniformiteit, detailscherpte en stabiliteit van drukwerk geproduceerd op de LabelStream 4000, voldoet aan de specificaties van de Fogra PSD Print Check. De Canon LabelStream 4000 kan daarmee hoge kwaliteit en kleurconsistentie garanderen voor alle labels gedrukt op een breed scala van media. De toepassingsmogelijkheden worden uitgebreid door wit, met een opaciteit tot 80% en door oranje, wat zorgt voor een groter kleurbereik.

5-kleuren inkjet, flexodruk, koudfolie en stansen

De nieuwe pers bij Oschatz is geïnstalleerd in een hybride configuratie, met een flexodrukeenheid, koudfolie en hooggeautomatiseerde semi-rotatiestansen naast de 5-kleuren (W+CMYK) digitale printeenheid. In de vijfduizend vierkante meter grote productiesite staan twee Canon Colorado 1640- en twee Colorado 1650-breedformaatprinters. Oschatz Visuelle Medien is met deze hoogproductieve, UV-gel-printers een toonaangevende leverancier van digitale geprint marketingmateriaal, van point-of-sale displays en artistieke prints, voor vele klanten in de kunst-, cultuur-, retail-, cosmetica- en industriële segmenten.

Investeren in technologie is cruciaal

Oschatz Visuelle Medien, opgericht in 1922 als gespecialiseerd fotolaboratorium, heeft nu meer dan zestig mensen in dienst voor prepress, printproductie, logistiek en installatie en decoratie bij klanten on-site. Investeren in toonaangevende technologieën is cruciaal. De ceo van Oschatz Visuelle Medien, Joel Oschatz (l): ‘We hebben onze hechte samenwerking met Canon altijd al op prijs gesteld. Dat heeft ons ook overtuigd om onze alliantie uit te breiden naar andere markten. Met ons huidig machinepark printen we met diverse technieken op een breed scala van materialen, van visuele middelen voor verkooppunten tot artistieke prints.  De veelzijdigheid van de LabelStreams het bedrukken van labels en karton, de variabele data optie en een groot kleurengamut vergroten het aanbod van  Oschatz. Kleine en frequente opdrachten kunnen efficiënt en met hoge kwaliteit inclusief Pantone kleuren geproduceerd worden.’

'Belangrijke stap voor Canon'

Crit Driessen, VP en Head of Digital Packaging, Canon Production Printing, merkt op: ‘We zijn heel blij ons partnerschap met Oschatz Visuelle Medien kunnen versterken met de onlangs geïnstalleerde LabelStream 4000. Het is voor Canon een belangrijke stap in het segment van digitale etiketten en verpakkingen. We kijken uit naar de samenwerking met Oschatz om dit innovatief bedrijf te helpen verder te groeien.’