Abonneren  Inloggen

Ook Interpack 2021 geannuleerd

4 december 2020

Messe Düsseldorf heeft niet alleen de grafimediabeurs drupa geannuleerd. Ook de verpakkingsbeurs Interpack, waar altijd veel printgerelateerde exposanten aanwezig zijn, gaat niet door. Ook deze beurs die van 25 februari t/m 3 maart 2021 in Düsseldorf zou plaatsvinden, is vanwege de coronapandemie geannuleerd.

‘De onzekerheid bij bedrijven door hoge infectieaantallen bleek te groot,’ aldus de beursorganisatie. In overeenstemming met haar partners in verenigingen en de industrie, en met de beursadviescommissie heeft Messe Düsseldorf besloten om Interpack 2021, die al een keer was verzet van mei 2020, te annuleren vanwege de beperkingen in verband met de Covid -19 pandemie.

Te grote onzekerheid

‘De feedback van onze exposanten heeft aangetoond dat de onzekerheid te groot is en dat we dus geen Interpack-evenement kunnen organiseren,’ legt Wolfram N. Diener, ceo van Messe Düsseldorf uit. ‘Op 25 november besloten de Bondsregering en de Duitse deelstaten om in Duitsland strengere maatregelen te nemen en deze maatregelen mogelijk zelfs uit te breiden tot het nieuwe jaar. Dit geeft helaas geen aanleiding tot hoop dat de situatie de komende maanden aanzienlijk zal verbeteren. Dit heeft gevolgen voor alle evenementen van de Messe Düsseldorf in het eerste kwartaal. We concentreren ons nu op de volgende editie van interpack, die volgens plan in mei 2023 zal plaatsvinden.’