Abonneren  Inloggen

Probo innoveert met multifunctionele wandbekleding

14 december 2020

Printplatform Probo uit Dokkum introduceert MultiTexPro, een innovatie in de wereld van wandbekleding. Directeur René de Heij: ‘Nooit eerder werkte een wandbekleding egaliserend, isolerend en geluiddempend. We zijn erg blij dat het ons gelukt is deze stap te maken.’

'Ruw beton of een bakstenen muur vormen geen probleem voor MultiTexPro. Dankzij twee egaliserende lagen en een textiel toplaag werkt MultiTexPro oneffenheden tot 4 mm feilloos weg. Dit bespaart veel tijd en geld: vooraf egaliseren is niet meer nodig.'

Meer dan een behang

Ook de akoestiek in een ruimte verbetert met MultiTexPro. Het materiaal absorbeert geluidsgolven. En werkt het isolerend: in de zomer houdt MultiTexPro de warmte buiten, in de winter de kou. Goed voor de energierekenig dus. Eerder kwam Probo met het naadloze Airtex fotobehang en WalltexPro, een PVC-vrij, geurloos en stootvast textielbehang. MultiTexPro is de derde in dit rijtje van unieke wandbekleding.