Abonneren  Inloggen

Krachtenbundeling Kaleidoscope Gift-Wrap & Keijzer Papier

17 december 2020

Vanaf eind november hebben Keijzer Papier uit Wormerveer en Kaleidoscope Gift-Wrap uit Almelo hun krachten gebundeld. De bedrijvengroep is gespecialiseerd in cadeau- en geschenkpapieroplossingen.

Vanaf eind november hebben Keijzer Papier uit Wormerveer en Kaleidoscope Gift-Wrap uit Almelo hun krachten gebundeld. De bedrijvengroep is gespecialiseerd in cadeaupapier en geschenkpapieroplossingen.

Toonaangevende groep voor cadeaupapier

Door het samengaan versterken ze elkaars productie, distributie en dienstverlening en ontstaat een toonaangevende groep in deze markt. Door de samenvoeging is de groep in staat om een veel breder assortiment aan geschenkverpakkingsproducten te leveren. Beide collecties tezamen geven een nog bredere keuze en een meer onderscheidend vermogen in de markt.

De bundeling van designs, dienstverlening en kennis van productie, inkoop en distributie zullen zowel Kaleidoscope als Keijzer Papier sterker maken om zo beter en sneller op klantwensen in te kunnen spelen.

'Super-enthousiast'

Marlon Timmerhuis-Kemper van Kaleidoscope vertelt: “Super-enthousiast word ik wetende dat we nu nog flexibeler en op een veel breder gebied onze klanten kunnen bedienen. Het samengaan van deze twee bedrijven betekent dat we enerzijds commerciële en technologische synergiën kunnen realiseren en anderzijds een nog sterkere positie hebben in de Nederlandse, Belgische en Duitse markten van luxe cadeau- en geschenkverpakkingen. ”

Keijzer Papier, dat 175 jaar bestaat, en Kaleidoscope zijn echte familiebedrijven met de daarbij behorende cultuur en strategie, daarom is de keuze gemaakt om een partnerschap aan te gaan met Kaleidoscope. Een logische keuze om de marktpositie van beide bedrijven te versterken.”, aldus Kim Keijzer-Nieboer.

Continuïteit gewaarborgd

Met het samengaan van onze bedrijven wordt de lange termijnvisie en dus de continuïteit gewaarborgd. Door de uitbreiding van het machinepark en het productassortiment kunnen de relaties van Keijzer Papier en Kaleidoscope nu en in de toekomst nog beter en sneller bediend worden.

Logische volgende stap

Pallas X Holding houdt de aandelen van Kaleidoscope en Keijzer Papier tezamen met Marlon Timmerhuis-Kemper. Voor Pallas X Holding, de Bunschotense participatiemaatschappij opgericht door Louis Ploegmakers en Floris van Woerkom, is het samenwerkingsverband een logische volgende stap: “Keijzer Papier, opgericht in 1846, heeft een unieke collectie met unieke designs die volledig complementair zijn aan die van Kaleidoscope“. “We kijken uit naar de samenwerking met Kim en Marlon”, aldus Louis Ploegmakers.

Geadviseerd

Pallas X Holding werd geadviseerd door DVAN Advocaten en Hans Bredewoud van Incorpe Corporate Finance. Keijzer Papier door Marktlink Fusies en Overnames.