Abonneren  Inloggen

EDP Award voor Ricoh Pro C5300s serie

21 december 2020

De losblad kleuren productie serie Ricoh Pro C5300s heeft de prestigieuze EDP Award gewonnen in de categorie Color Printer SRA3 < 499.000. 

De nieuwste aanwinst in Ricoh’s losblad portfolio levert flexibel en responsief drukwerk van hoge kwaliteit voor een breed scala aan applicaties.

EDP Award

De EDP Awards onderscheiden de beste ontwikkelingen in productiesystemen, softwareontwikkelingen, substraten, inkten, materialen en afwerkingssystemen. De EDP Association kijkt naar de manieren waarop technologische bedrijven helpen de juiste oplossing voor applicaties te vinden.

De Pro C5300s bouwt voort op het succes van zijn voorganger, de Ricoh Pro™ C5200s. Het kleuren productiesysteem is speciaal ontwikkeld om printprofessionals te laten profiteren van een grotere productieflexibiliteit, hogere printkwaliteit en breder serviceaanbod. Het is geschikt voor kleine tot middelgrote grafimediabedrijven, omgevingen voor printing-on-demand en centrale repro’s.

Voordelen Ricoh ProC5300s serie

De ProC5300s serie biedt voordelen zoals:

  • Hoge beeldkwaliteit; dankzij Ricoh VCSEL-technologie met 2400 x 4800 dpi en nieuwe glanscontrole voor verschillende eisen op het gebied van beeldoutput.
  • Hoge productiviteit; met een snelheid tot 80 ppm en een verhoogde maandelijkse duty cycle van 450.000.
  • Veelzijdigheid: substraatveelzijdigheid dankzij een bulklade (LCT) met vacuüminvoer.
  • Uitgebreide mediaverwerking; van substraten tot 360 g/m², zelfkopiërend papier, media met structuur en enveloppen.
  • Ruimere keuze aan nabewerkingsmogelijkheden; voor een flexibeler product- en serviceaanbod ondersteund door randapparatuur, inclusief een verbeterde booklet finisher die boekjes van 30 vel van 80 g/m² kan produceren.
  • Veelzijdige end-to-end productie; via een hoogvolume stapeleenheid en efficiënte voorrandtrimmer.

De Pro C5300s is voorzien van een snel en gemakkelijk in te stellen 10-inch bedieningspaneel met kleuren touchscreen. De operator kan zelf onderdelen vervangen (ORU’s). Dit zorgt voor een maximale uptime.

Flexibele productie

Lucas Stevens, Product Marketeer Commercial and Industrial Printing Group, Ricoh Nederland, zegt: “In deze moeilijke tijden staan printprofessionals onder grote druk om flexibeler en creatiever te zijn. En dat is precies wat de Pro C5300s mogelijk maakt, dankzij uiterst flexibele productie van kleine tot middelgrote printvolumes. We zijn blij dat de EDP Award erkenning geeft aan deze verdere ontwikkeling in de evolutie van Ricoh’s bewezen technologie. Het toont aan hoe dit systeem printprofessionals kan helpen om zich aan te passen aan de uitdagingen waar ze mee geconfronteerd worden.”

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.nl.