Abonneren  Inloggen

Rechtbank doet uitspraak over wisselframes in Emmen

6 januari 2021

De rechtbank heeft uitspraak gedaan over de zaak tussen Gemeente Emmen en Centercom Buitenreclame uit Amstelveen.

In 2017 heeft het Groningse bedrijf Hoffman Outdoor Media een aanbestedingsprocedure voor de buitenreclame in Emmen gewonnen. Toch zag het bedrijf dat Centercom Buitenreclame ook wisselframes met buitenreclame installeerde in Emmen. Zij plaatsten de frames aan netwerkkasten, kasten bij stoplichten en trafohuisjes van Enexis en KPN. Dit gebeurde met toestemming van de bedrijven.
 

Ingrijpen

Hoffman vroeg de gemeente Emmen in te grijpen. Ook zij vond dat het Amstelveense bedrijf niet over de vergunning beschikte. Met een dwangsom van 2500 per week dat de frames bleven hangen, trachtte de gemeente om Centercom de wisselframes te laten verwijderen. Daaropvolgend stapte Centercom naar de rechter. 

Vergunning is niet vereist

De rechtbank oordeelde alleen over de plaatsing van wisselframes en gaf de gemeente ongelijk. De rechter vond de plaatsing van de wisselframes er niet voor zorgt dat het object uitsteekt. Daarom is de plaatsing niet ingrijpend genoeg dat hier een omgevingsvergunning voor nodig is. De rechter oordeelde dat de gemeente Emmen daarom niet hoeft in te grijpen.

Bron: RTVNoord