Abonneren  Inloggen

Sappi introduceert nieuwe barrièrecoatingtechnologie

15 januari 2021

Leverancier van duurzame papieren verpakkingsoplossingen Sappi zal nieuwe barrièrecoatingtechnologie voor functionele papieren verpakkingen introduceren in haar speciale papierfabriek in Alfeld, Duitsland

Berry Wiersum, CEO van Sappi Europe, verklaarde de beslissing: “Het uitbreiden van het gebruik van onze gepatenteerde barrièrecoatingtechnologie ondersteunt Sappi's streven om onze leidende positie in papier met barrièrecoating te behouden, evenals de engagement met onze klanten bij het ontwikkelen van innovatieve toekomstgerichte verpakkingsoplossingen die bijdragen aan een duurzame toekomst ”

Vraag naar papier en karton

De vraag naar papieren en kartonnen verpakkingen blijft stijgen naarmate consumenten zich steeds meer bewust worden van de impact die hun aankopen hebben op het milieu. Door rechtstreeks samen te werken met merkeigenaren, streeft Sappi ernaar om toekomstgerichte circulaire oplossingen te creëren in lijn met de groeiende collectieve wereldwijde verantwoordelijkheden. Het toevoegen van barrièrecoatercapaciteit bij Alfeld Mill vergroot de capaciteiten verder en brengt de unieke combinatie van papier-, dispersie- en coatingtechnologie naar meer klanten.

De productie van de nieuwe producten zal starten medio 2022.