Abonneren  Inloggen

3634 zonnepanelen op bedrijfspand Nic. Oud

26 januari 2021

Nic. Oud, specialist op het gebied van direct mail en e-fulfilment, heeft op het dak van het 20.000 m2 grote bedrijfspand in Heerhugowaard totaal 3634 zonnepanelen laten plaatsen. Deze hoge rendement panelen leveren per stuk 335 Wp (Wattpiek) waarmee het totaalvermogen van de zonnepanelen uitkomt op 1.2000.000 Wp. Jaarlijks wekt de zonne-energie installatie naar verwachting meer dan 950.000 kWh stroom op. Dit is ruim voldoende om het bedrijf volledig te voorzien van groene stroom.

Volgens de Co2 omrekenfactor van Milieu Centraal reduceert Nic. Oud met deze zonnepanelen 0,36 kg CO2 per Kwh, jaarlijks totaal 432.000 kilo minder CO2.

Met zonnepanelen investeert Nic. Oud in duurzame energie

“Bij Nic. Oud is investeren in duurzaamheid een belangrijk thema. Het plaatsen van zonnepanelen past in het streven om onze bedrijfsprocessen verder te verduurzamen”. zegt Maurice Gelissen, financieel directeur bij Nic. Oud. “En met zonne-energie maken wij een grote stap met de invulling van onze duurzaamheidsambities”

Energiebesparing

Voorgaande jaren is ook veel geïnvesteerd in energiebesparende systemen waardoor het gemiddelde energieverbruik op jaarbasis al met circa 10 procent verminderde, een reductie van 5 procent CO2 uitstoot. Met de restwarmte van de machines verwarmt het bedrijf de productiehal en het E-fulfilment magazijn.